Evenementen

 • Langzamerhand beginnen we te wennen aan de beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt. We zien steeds meer creatieve oplossingen ontstaan zodat initiatiefnemers hun maatschappelijke doelen toch kunnen realiseren. De afgelopen donderdagavonden hebben we een paar mooie voorbeelden het  podium gegeven. Aankomende donderdag willen we wat verder vooruit kijken. Welke kansen biedt deze tijd om dingen echt anders te gaan doen? Welke nieuw uitgevonden praktijken houden we ook na corona in stand? En hoe kunnen we ons daarbij laten leiden door de duurzame ontwikkelingsdoelen?

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Duurzame ontwikkelingsdoelen

  Het idee achter de duurzame ontwikkelingsdoelen (ook wel SDG’s, Sustainable Development Goals of Global Goals genoemd) is dat bewoners, bedrijven en overheden overal op de wereld samenwerken aan het realiseren van duurzame ontwikkeling. Met als uitkomst dat de aarde in 2030 een betere plek is. Doel 11 is bijvoorbeeld ‘Duurzame steden en gemeenschappen’, een leidraad voor veel actieve bewoners. Het is interessant on te kijken hoe bewonersinitiatieven werken aan een nieuwe werkelijkheid na corona en hoe ze zich daarbij door de duurzame ontwikkelingsdoelen kunnen laten inspireren.

  Global Goals Oss

  Maartje Aarts stond aan de wieg van het Platform Global Goals Oss. Zij heeft ervaring in het bouwen aan gemeenschappen die een lokale invulling geven aan de Global Goals. Werkend aan relaties, verbindingen en een netwerk van mensen en organisaties vanuit ieders eigen kracht en talent. Ook in tijden van de corona-crisis kun je werken aan deze verbinding. Hoe doe je dat?  wat is de rol van nieuwe community leaders en hoe de Global Goals kunnen werken als leidraad voor een nieuwe werkelijkheid zal zij toelichten.

  Ecodorp Boekel

  Ad Vlems is voorzitter van Ecodorp Boekel. De toekomstige bewoners van deze wijk gaan op een duurzame manier in hun levensbehoeften voorzien. Zo dragen ze bij aan oplossingen voor alle SDG’s. Ad vertelt hoe zij dat doen en welke kansen deze tijd biedt om daar nu al voortvarend mee aan de slag te gaan.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Normaal schrijven we één nieuwsbrief per maand, maar met oog op de coronacrisis brengen we de komende weken vaker nieuws, artikelen met tips en voorbeelden en uitnodigingen voor online bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >