Evenementen

 • De Betrokken Buurten Show
  Geleerde lessen: van eenzaamheid tot betrokken buurt

  Het was een spannende zoektocht. Zes bewonersinitiatieven uit het hele land gingen de afgelopen 2 jaar aan de slag met eenzaamheid in hun buurt of dorp. Verschillende wegen zijn bewandeld: van koffie schenken bij de lift en de inzet van buurtverbinders, tot gesprekken voeren over eenzaamheid en het organiseren van een welkomstcultuur. Er zijn veel lessen geleerd. En die delen we graag met jou tijdens het lanceren van onze toolkit Betroken Buurten tegen eenzaamheid.

  De Betrokken Buurten Show online

  Laat je tijdens de show onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer verrassen door verhalen, columns, muziek, spoken word en tafelgesprekken met onderzoekers, initiatieven en experts.

  Op de meest prangende vraag hebben we antwoord gekregen. Wat kan je doen als buurtinitiatief om eenzaamheid te verminderen en te voorkomen? Het antwoord is een Betrokken Buurt. Wat dit precies is en hoe je dat wordt, delen we graag met jou en andere betrokkenen. Daarnaast gaan we ook in gesprek over de manier waarop bewonersinitiatieven hun rol nog beter kunnen vervullen. En hoe kunnen overheden en andere samenwerkingspartners in de wijk hieraan bijdragen?

  Lancering toolkit Betrokken Buurten tegen eenzaamheid

  Alle geleerde lessen zijn gevat in de toolkit Betrokken Buurten tegen eenzaamheid. In een feestelijk moment lanceren we de toolkit en overhandigen we hem aan het ministerie van VWS. En natuurlijk aan jou; neem ‘m mee naar huis en deel ‘m met andere bewonersinitiatieven in het land.

  Aan de (online) show doen mee: Onderzoeker eenzaamheid Eric Schoenmakers (Fontys Hogeschool), spoken word artist Justin Samgar, Betrokken Buurten coaches Birgit Oelkers en Daniel Pit, natuurlijk de bewonersinitiatieven, het ministerie van VWS, Le jazz en vele anderen.

  Wanneer: 20 november 2020
  Tijdstip: 15:00 tot 16:30
  Hoe mee doen? Je kan de show online volgen. Als je je aanmeldt ontvang je een link zodat je online mee kan doen.

  Meld je hier aan

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >