Evenementen

 • De Betrokken Buurten Show
  Geleerde lessen: van eenzaamheid tot betrokken buurt

  Het was een spannende zoektocht. Zes bewonersinitiatieven uit het hele land gingen de afgelopen 2 jaar aan de slag met eenzaamheid in hun buurt of dorp. Verschillende wegen zijn bewandeld: van koffie schenken bij de lift en de inzet van buurtverbinders, tot gesprekken voeren over eenzaamheid en het organiseren van een welkomstcultuur. Er zijn veel lessen geleerd. En die delen we graag met jou tijdens het lanceren van onze toolkit Betroken Buurten tegen eenzaamheid.

  De Betrokken Buurten Show online

  Laat je tijdens de show onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer verrassen door verhalen, columns, muziek, spoken word en tafelgesprekken met onderzoekers, initiatieven en experts.

  Op de meest prangende vraag hebben we antwoord gekregen. Wat kan je doen als buurtinitiatief om eenzaamheid te verminderen en te voorkomen? Het antwoord is een Betrokken Buurt. Wat dit precies is en hoe je dat wordt, delen we graag met jou en andere betrokkenen. Daarnaast gaan we ook in gesprek over de manier waarop bewonersinitiatieven hun rol nog beter kunnen vervullen. En hoe kunnen overheden en andere samenwerkingspartners in de wijk hieraan bijdragen?

  Lancering toolkit Betrokken Buurten tegen eenzaamheid

  Alle geleerde lessen zijn gevat in de toolkit Betrokken Buurten tegen eenzaamheid. In een feestelijk moment lanceren we de toolkit en overhandigen we hem aan het ministerie van VWS. En natuurlijk aan jou; neem ‘m mee naar huis en deel ‘m met andere bewonersinitiatieven in het land.

  Aan de (online) show doen mee: Onderzoeker eenzaamheid Eric Schoenmakers (Fontys Hogeschool), spoken word artist Justin Samgar, Betrokken Buurten coaches Birgit Oelkers en Daniel Pit, natuurlijk de bewonersinitiatieven, het ministerie van VWS, Le jazz en vele anderen.

  Wanneer: 20 november 2020
  Tijdstip: 15:00 tot 16:30
  Hoe mee doen? Je kan de show online volgen. Als je je aanmeldt ontvang je een link zodat je online mee kan doen.

  Meld je hier aan

 • Meer van onze leden

  Stichting Huis vóór de Wijk

  Stichting Huis vóór de Wijk

  Huis vóór de Wijk in de wijk Imerloo in Arnhem heeft als motto: Actief (voor) Immerloo. Zij faciliteren activiteiten ...

  Lees meer >
  Stichting Buurtgroep Schenkel

  Stichting Buurtgroep Schenkel

  • West
  • Capelle aan den IJssel

  Stichting Buurtgroep Schenkel in Cappelle aan den Ijssel organiseert samen met diverse organisaties in de wijk ...

  Lees meer >
  Stichting Leeszaal Vreewijk

  Stichting Leeszaal Vreewijk

  Leeszaal Vreewijk in Rotterdam is een stichting met een mooi professioneel winkelpand die wekelijks van ...

  Lees meer >