Evenementen

 • Hoe zorgen we dat de anderhalve meter ons niet uit elkaar drijft, maar juist verbindt? Hoe kunnen we hier creatief mee omgaan in onze buurthuizen, culturele instellingen, cafés, buurtjes en openbare ruimte?

  Laat je inspireren door Martijn Neuvel uit Hoorn, die aan het begin van de corona crisis op het idee kwam van deeltuinen.nl. Via het platform koppelt hij mensen zonder tuin aan mensen die hun tuin willen delen. Er doen al tegen de 100 tuinen mee. Welke nieuwe ontmoetingen ontstaan er via de tuinen? En hoe is het idee gaan rollen?

  Angelieke Huisman zit niet bij de pakken neer met alle beperkingen en maatregelen. Als directeur van Kulturhus het Holstohus in Olst-Wijhe zoekt ze nieuwe vormen voor activiteiten en evenementen. Zo toert er straks een oude SRV-wagen door de wijken om verhalen rond 75 jaar vrijheid op te halen. Via een ‘omdenktank’ verbindt ze creatieve ideeën van kunstenaars met de kracht van lokale organisaties, verenigingen en inwoners.

  Eric Went bedacht de campagne slimmerchillen.nl die de nadruk legt op een positieve benadering en daagt jongeren uit met creatieve en innovatieve ideeën te komen voor de 1,5 meter.

  Francien Volgenant wilde een positief schoonmaakvirus in het hele land verspreiden met de actie ‘Met #simpelsoppen helpen we corona naar de knoppen’.

  Wat maakt dat ideeën aanslaan? Wanneer slaat de vonk over en hoe kun je in je eigen stad, dorp of buurt aan ideeën een slinger geven?
  Doe en denk mee met deze doorpopelsessie!

  Schrijf je hier in voor de bijeenkomst:

 • Meer van onze leden

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy is een met, voor en door bewonersinitiatief in de wijk Holy in Vlaardingen. Samen met bewoners ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden verbindt de bewoners uit de Gildenwijk in Spijkenisse door activiteiten te organiseren ...

  Lees meer >
  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  DAVA is de afkorting van Door Achterveld Voor Achterveld. Deze vereniging van vrijwilligers heeft als doel ervoor ...

  Lees meer >