Evenementen

 • Hoe zorgen we dat de anderhalve meter ons niet uit elkaar drijft, maar juist verbindt? Hoe kunnen we hier creatief mee omgaan in onze buurthuizen, culturele instellingen, cafés, buurtjes en openbare ruimte?

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen & meld je aan voor de nieuwsbrief.

  SFEERIMPRESSIE & VERSLAG VAN BIJEENKOMST

  Hoe zorgen we dat de anderhalve meter ons niet uit elkaar drijft, maar juist verbindt? Hoe kunnen we hier creatief mee omgaan in onze buurthuizen, culturele instellingen, cafés, buurtjes en openbare ruimte? >> Lees verder

  Een paar mooie lessen uit de sessie: laat ideeën zich organisch ontwikkelen, zonder enorm masterplan. Ga door waar de energie zit. / start klein en dichtbij huis (maar je kunt wel een groot doel hebben!). /kijk wat er goed gaat en deel succesverhalen.

  Laat je inspireren door Martijn Neuvel uit Hoorn, die aan het begin van de corona crisis op het idee kwam van deeltuinen.nl. Via het platform koppelt hij mensen zonder tuin aan mensen die hun tuin willen delen. Er doen al tegen de 100 tuinen mee. Welke nieuwe ontmoetingen ontstaan er via de tuinen? En hoe is het idee gaan rollen?

  Angelieke Huisman zit niet bij de pakken neer met alle beperkingen en maatregelen. Als directeur van Kulturhus het Holstohus in Olst-Wijhe zoekt ze nieuwe vormen voor activiteiten en evenementen. Zo toert er straks een oude SRV-wagen door de wijken om verhalen rond 75 jaar vrijheid op te halen. Via een ‘omdenktank’ verbindt ze creatieve ideeën van kunstenaars met de kracht van lokale organisaties, verenigingen en inwoners.

  Eric Went bedacht de campagne slimmerchillen.nl die de nadruk legt op een positieve benadering en daagt jongeren uit met creatieve en innovatieve ideeën te komen voor de 1,5 meter.

  Francien Volgenant wilde een positief schoonmaakvirus in het hele land verspreiden met de actie ‘Met #simpelsoppen helpen we corona naar de knoppen’.

  Wat maakt dat ideeën aanslaan? Wanneer slaat de vonk over en hoe kun je in je eigen stad, dorp of buurt aan ideeën een slinger geven?

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Als je je aanmeldt, houden we je op de hoogte over community building en ander LSA-nieuws zoals artikelen met tips en voorbeelden uit de praktijk en uitnodigingen voor (online) bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >