Evenementen

 • Het corona toegangsbewijs wordt niet verplicht voor dorps- en buurthuizen. De reguliere buurthuisfuncties zijn en blijven vrij toegankelijk voor iedereen. Dat betekent dat ontmoeting, inloop, kleinschalige activiteiten gewoon door kunnen gaan. Alleen als er (primair) sprake is van horeca of een culturele voorstelling, dan is het coronatoegangsbewijs verplicht. Bij veel actieve bewoners leeft de vraag: Wat betekent het coronatoegangsbewijs voor ons buurthuis? Daar gaat deze bijeenkomst over.

  Door mails en belletjes die bij ons binnen komen, weten we dat deze situatieveel vragen oplevert bij bewonersgroepen die een plek in de buurt runnen. In een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum bestaan al die verschillende functies naast elkaar. Hoe ga je in de praktijk om met het corona toegangsbewijs?

  Coronatoegangsbewijs en buurthuis

  Wanneer is iets een reguliere activiteit? Wat moet je als buurthuis doen als je een vergaderzaal verhuurt? Hoe regel je het met horeca? Wat kun je betekenen voor vrijwilligers, die het spannend vinden dat de maatregelen worden losgelaten? Het zijn een paar voorbeelden van vragen die nu spelen. We hopen met de bijeenkomst de kracht van het netwerk van actieve bewoners in te zetten, om samen te komen tot antwoorden en goede adviezen rondom de openstelling met (of zonder) corona toegangsbewijs.

  Bekijk alvast de handreiking voor buurt- en dorpshuizen die we maakten >>

  Geef je op voor deze online bijeenkomst

 • Meer van onze leden

  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >
  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft  behartigt de belangen van 50-plussers in Ulft en omstreken en heeft het initiatief genomen om ...

  Lees meer >
  Wijkhuis de Haard

  Wijkhuis de Haard

  Wij(k)huis de Haard in Oss is een gastvrij thuis voor en door wijkbewoners. Een gezellige plek waar jong en oud zich ...

  Lees meer >