Evenementen

 • Het Right to Challenge en inkoop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In sommige gemeenten wordt er voor bewonersgroepen die taken over willen nemen een plek binnen de reguliere geldstromen gevonden. In andere gemeente wordt dit in eerste instantie gefinancierd vanuit een experimenteerbudget, initiatievenfonds of andere potjes geld. Uiteindelijk kom je al snel in aanraking met de inkoopsystematiek en hoe deze initiatieven daar binnen passen.

  Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden

  Op 31 oktober gingen we met deze community of practice aan de slag om een aantal terugkerende obstakels met betrekking tot inkoop en aanbesteding onder de loep te nemen. Wat kun je doen voordat het tot een aanbesteding komt? Hoe kun je een aanbesteding inrichting zodat er ruimte is voor bewonersinitiatieven om mee te doen? En is er op sommige plekken een aanpassing nodig in wet -en regelgeving?

  We vroegen experts aan tafel die binnen dit vakgebied al meters gemaakt hebben om aan de hand van een aantal casussen de ervaren obstakels (zoals het Spoorpark in Tilburg en de Europese Aanbestedingsnorm) beter te begrijpen. Experts, zoals Willem Janssen (Universitair Docent Aanbestedingsrecht Universiteit Utrecht), juristen en inkopers van koplopers op het gebied van Right to Challenge en initiatiefnemers bundelen hun ervaring en kennis om tot oplossingsrichtingen te komen.

  Deze Community of Practice bijeenkomst was vooral gericht op ambtenaren en initiatieven die al ervaring hebben opgedaan met inkoop en aanbesteding in relatie tot het Right to Challenge. Heb je hier nog niet veel ervaring mee en wil je wel graag mee leren van het gesprek ben je natuurlijk ook welkom. Er is deze keer wel maar beperkte ruimte, dus het kan zijn dat de bijeenkomst vol zit. We zullen uitkomsten van deze bijeenkomst uiteraard breed delen.

   

  Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. 


  Krijg een bericht als er nieuwe bijeenkomsten zijn

  We sturen je met plezier het hele jaar nieuws over LSA. Zo zie je wat voor een moois bewonersinitiatieven bereiken.
  Hier abonneer je je op onze nieuwsbrief.

  Ik wil ook lid worden!

  Wees welkom! Je kunt je hier aanmelden als lid van LSA of onze vriend worden.

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >