Evenementen

 • Het Right to Challenge en inkoop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In sommige gemeenten wordt er voor bewonersgroepen die taken over willen nemen een plek binnen de reguliere geldstromen gevonden. In andere gemeente wordt dit in eerste instantie gefinancierd vanuit een experimenteerbudget, initiatievenfonds of andere potjes geld. Uiteindelijk kom je al snel in aanraking met de inkoopsystematiek en hoe deze initiatieven daar binnen passen.

  Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden

  Op 31 oktober gingen we met deze community of practice aan de slag om een aantal terugkerende obstakels met betrekking tot inkoop en aanbesteding onder de loep te nemen. Wat kun je doen voordat het tot een aanbesteding komt? Hoe kun je een aanbesteding inrichting zodat er ruimte is voor bewonersinitiatieven om mee te doen? En is er op sommige plekken een aanpassing nodig in wet -en regelgeving?

  We vroegen experts aan tafel die binnen dit vakgebied al meters gemaakt hebben om aan de hand van een aantal casussen de ervaren obstakels (zoals het Spoorpark in Tilburg en de Europese Aanbestedingsnorm) beter te begrijpen. Experts, zoals Willem Janssen (Universitair Docent Aanbestedingsrecht Universiteit Utrecht), juristen en inkopers van koplopers op het gebied van Right to Challenge en initiatiefnemers bundelen hun ervaring en kennis om tot oplossingsrichtingen te komen.

  Deze Community of Practice bijeenkomst was vooral gericht op ambtenaren en initiatieven die al ervaring hebben opgedaan met inkoop en aanbesteding in relatie tot het Right to Challenge. Heb je hier nog niet veel ervaring mee en wil je wel graag mee leren van het gesprek ben je natuurlijk ook welkom. Er is deze keer wel maar beperkte ruimte, dus het kan zijn dat de bijeenkomst vol zit. We zullen uitkomsten van deze bijeenkomst uiteraard breed delen.

   

  Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. 


  Krijg een bericht als er nieuwe bijeenkomsten zijn

  We sturen je met plezier het hele jaar nieuws over LSA. Zo zie je wat voor een moois bewonersinitiatieven bereiken.
  Hier abonneer je je op onze nieuwsbrief.

  Ik wil ook lid worden!

  Wees welkom! Je kunt je hier aanmelden als lid van LSA of onze vriend worden.

   

 • Meer van onze leden

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  “Met diverse ondernemers uit Hoogkerk en omstreken een community vormen onder één dak, waarbij maatschappelijke ...

  Lees meer >
  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  De Stichting Alleen Samen Een heeft ten doel: het bevorderen van leefbaarheid in één of meer wijken in Etten-Leur ...

  Lees meer >
  Stichting cultuurwerkplaats Tarwewijk

  Stichting cultuurwerkplaats Tarwewijk

  De CultuurWerkplaats Tarwewijk  is een plek waar  wijkbewoners en verder iedereen die zin ...

  Lees meer >