Evenementen

 • Het is een wens van veel bewoners in de stad. Betaalbaar wonen voor iedereen met gezamenlijk eigenaarschap en zeggenschap. En tegelijkertijd werken aan gemeenschap waarin je thema’s als voedsel, wonen, energie, zorg en werk kunt oppakken en uitwerken. Op deze manier kun je zelf bijdragen aan een inclusieve wijksamenleving en de kloof tussen arm en rijk kleiner maken.

  Gelukkig zijn er instrumenten om iets te doen aan deze toenemende tweedeling tussen arm en rijk in de stad. In België, Groot-Brittannië  en Amerika gebruiken ze hiervoor de Community Land Trust (CLT). Een bewezen aanpak om generaties lang met een laag inkomen betaalbaar te kunnen wonen in de stad.

  Publieke Versnellers onderzoekt de mogelijkheden van een Nederlandse CLT.  De H-Buurt in de Bijlmer is een van de ontwikkelbuurten in Amsterdam, waarin zowel de gemeente als woningbouwcorporaties de aankomende jaren extra zullen investeren. Om de segregatie in Amsterdam tegen te gaan en inclusieve stadsvernieuwing en betaalbare woningen tegelijk te laten ontstaan zijn zij het principe van de zogenaamde Community Land Trust (CLT) in de H-Buurt van de Bijlmer aan het  testen.

  In samenwerking met Publieke Versnellers en het Maranatha Community Center presenteerden we de eerste inzichten. Kijk op deze site voor meer actuele info.

   

   

 • Meer van onze leden

  Stichting het Schermereiland

  Stichting het Schermereiland

  Stichting Het Schermereiland timmert aan de weg om het buurtgebouw, buurthuis de Wachter, hét sociale middelpunt te ...

  Lees meer >
  Stichting Het Doehuis

  Stichting Het Doehuis

  Het Doehuis is het wijkgebouw van de wijk Padbroek gelegen in Cuijk. In het Doehuis worden allerlei activiteiten ...

  Lees meer >
  Lucas Community

  Lucas Community

  Lucas Community bestaat uit Bewoners en Ondernemers uit Osdorp Nieuw-West. De Lucas Community is gevestigd in de ...

  Lees meer >