Evenementen

 • Veel actieve bewoners zijn aan de slag gegaan met het invulprotocol dat sinds vorige week beschikbaar is. Dat biedt veel handvatten, maar roept ook nieuwe vragen op. Daarom hebben we drie experts uitgenodigd op het gebied van horeca, gezondheid en inrichting die kennis delen en vragen kunnen beantwoorden. Tijdens deze online bijeenkomst van KNHM & LSA  zet je echt de puntjes op de ‘i’. Na de bijeenkomst kun je dan nog een laatste check doen en met een gerust hart de deuren van je ontmoetingsplek openen voor de buurt.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Wil je het verslag ontvangen en op de hoogte blijven van ander LSA-nieuws? Meld je onderaan de pagina aan voor de nieuwsbrief!

  Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij vragen als: hoe leiden we alle bezoekersstromen in goede banen? Zijn bepaalde activiteiten (te) risicovol? En – met de zomer in het vooruitzicht – kan de airco wel of niet aan? Hoe kunnen we verantwoord en veilig de keuken gebruiken? In het aanmeldformulier kun je makkelijk je eigen vraag stellen. We nemen de vragen van deelnemers mee in de voorbereidingen.

  Hoe ziet de bijeenkomst eruit?

  Deel 1 | Aan de hand van een voorbeeld gaan we aan de slag. Landerij De Park is een bewonersinitiatief in Elst (GLD). Bewoners runnen een fijne plek in het groen met kinderboerderij, moestuin en een bijenstal. Ze hebben ook een restaurant met terras en ze verhuren ruimtes. Een team van vrijwilligers heeft onderzocht hoe ze straks veilig en verantwoord open kunnen. Ze zijn daarbij ook geholpen door experts. In de bijeenkomst delen we hun ervaringen en tips.

  Deel 2 | Daarnaast komen drie verschillende sprekers aan het woord, die elk vanuit een eigen expertise kennis delen. Zo kunnen we ingaan op hygiëne, gezondheid, inrichting van ruimtes, veilige bezoekersstromen en horeca.

  Pros ten Hove is architect bij Arcadis. Hij adviseert regelmatig bewoners bij de bouw of inrichting van een ontmoetingsplek. Nu zit hij in een speciaal team binnen Arcadis dat nadenkt over het corona-proof maken van alle kantoren. Daarom weet hij veel over goede inrichting, het sturen van bezoekersstromen binnen een gebouw en hoe je daarbij 1,5 meter afstand houdt.

  Daarnaast is er een Health & Safety expert van Arcadis. Die deelt kennis over gezondheidsaspecten van openstelling. Welke activiteiten brengen veel risico met zich mee? Welke hygiënemaatregelen hebben het meeste effect en hoe ventileer je het gebouw optimaal? Mag je nu het warmer wordt die airco wel of niet aanzetten?

  Hans Dashorst ofwel De Restaurantcoach is ervaringsdeskundige in de horeca. Hij geeft tijdens de bijeenkomst antwoord op alle vragen over hoe je veilig en verantwoord je keuken kan gebruiken en je café of restaurant weer kan openstellen voor gasten.

  Verslag van de bijeenkomst

  Hier lees je het verslag met praktisch tips uit de bijeenkomst over het coronaproof maken van buurthuizen. Per kopje vind je uitleg over een onderwerp en daarnaast een concrete tip of iets om op te letten bij je eigen buurthuis of ontmoetingsplek. 

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Normaal schrijven we één nieuwsbrief per maand, maar met oog op de coronacrisis brengen we de komende weken vaker nieuws, artikelen met tips en voorbeelden en uitnodigingen voor online bijeenkomsten.

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >