Evenementen

 • BewonersBedrijven hebben een grote economische impact en voegen iets unieks toe aan de sociale infrastructuur van de wijk. Het LSA heeft in kaart gebracht hoe BewonersBedrijven het doen op financiële en maatschappelijke indicatoren. Op vrijdag 12 april presenteren we de resultaten van ons onderzoek. Je steekt die dag veel op van andere ondernemende bewonersinitiatieven. Ze delen in workshops hun kennis over rendabele horeca, werken met gemeentebudget, vastgoed en het vergroten van je bereik en impact.

  Een omzet van 3,5 miljoen euro en bijna 1.000 vrijwilligers

  Alvast een voorproefje van de resultaten! De deelnemende BewonersBedrijven hebben in 2017 samen maar liefst 3,5 miljoen euro omzet gedraaid. Minder dan tien procent van die omzet kwam uit subsidies of giften. Het grootste deel van de omzet kwam uit verhuur, opdrachten voor gemeenten en horeca. Steeds meer BewonersBedrijven maken inmiddels winst en ze investeren die opbrengsten weer terug in de wijk. Ze slaagden er ook in om nieuwe werkgelegenheid te creëren en bij de BewonersBedrijven zijn inmiddels bijna 1.000 (!) vrijwilligers actief.

  Zes workshops

  Tijdens het onderzoek zagen we hoeveel ervaring de initiatiefnemers, medewerkers en vrijwilligers bij BewonersBedrijven hebben opgebouwd. Niks mooier dan die praktijkkennis met elkaar te delen. Het financiële plaatje rond krijgen is voor veel initiatieven een uitdaging. Soms kan horeca zó rendabel zijn dat het een extra inkomstenbron wordt of kun je aanspraak maken op gemeentelijke budgetten. Ook workshops over het verkrijgen van vastgoed, een belangrijke asset, en het creëren van werkgelegenheid staan op het programma. Als je graag een groot (of nóg groter) bereik in je wijk wil en je impact ook eens wil meten, kun je deze middag ook veel opsteken. Klik hier voor een overzicht van de workshops.

  Grootse plannen

  Tussen de workshoprondes door trekken we even onze zevenmijlslaarzen aan. We willen vooruit kijken met de mensen die de BewonersBedrijven maken. Hoe ziet de sector er over vijf jaar uit? Welke ontwikkelingen verdienen extra aandacht en welke prioriteiten stellen we? Waar zijn startende BewonersBedrijven mee geholpen? Wat hebben de koplopers nodig?

  Klik hier om je aan te melden

  Alles op een rij

  Wat? Een bijeenkomst waar je veel gaat opsteken van andere ondernemende bewonersinitiatieven. Je kunt jouw praktijkkennis doorgeven aan actieve bewoners uit het hele land.
  Voor wie?
  Initiatiefnemers, medewerkers, vrijwilligers, bestuursleden en andere mensen die betrokken zijn bij BewonersBedrijven, wijkondernemingen en ondernemende bewonersinitiatieven.
  Wanneer? Vrijdag 12 april 2019
  Hoelaat? 10.00 – 15.00 uur
  Waar? KruiskampOnderneemt!, Van Galenstraat 30 in Amersfoort
  Kosten LSA-leden €0 / Bewoner of initiatiefnemer €15 / Beroepskracht €50

  Ja, ik ben erbij!

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  StadsLAB033

  StadsLAB033

  StadsLAB033 is een inspirerende ontmoetingsplek in Amersfoort waar diverse partijen ontdekken en ervaren hoe het ...

  Lees meer >