Evenementen

 • Wat wil je zijn, wie ben je, waar sta je voor? Waar liggen jouw ‘wortels’? Steeds meer wordt het antwoord op deze vragen gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s, ofwel Duurzame Ontwikkelingsdoelen). Veel gemeenten maken beleid op basis van deze SDG’s en ook steeds meer bedrijven vertellen aan welke ontwikkelingsdoelen zij een bijdrage leveren. Maar het zijn juist actieve bewoners die met hun initiatieven dagelijks bijdragen aan een betere straat, wijk of stad.

  Direct aanmelden >

  .

  Deze dag kom je te weten wat het belang is van de SDG’s, wordt duidelijk hoe je deze kunt verbinden aan jouw initiatief en krijgen actieve bewoners die hiermee al aan de slag zijn een podium. Professionals ontdekken hoe zij zich via gezamenlijke doelen kunnen verbinden aan bewonersinitiatieven. Zo ontstaat een basis voor gezamenlijke actie!

  Kom ook!

  Tijdens deze bijeenkomst krijgen bewonersinitiatieven een podium, kun je kennismaken met anderen die net als jij met dezelfde doelen bezig zijn, ontmoet je gelijkgestemden vanuit andere sectoren en worden verbindingen tussen partijen gelegd. Alles gericht op samenwerking om bij te dragen aan een betere wereld in 2030. Op zaterdag 18 januari 2020 nodigen wij jou uit om de handen ineen te slaan om samen dit grote doel te bereiken.

  • Dialoogtafels: in samenwerking met Eindhoven in Dialoog faciliteren we een aantal belangrijke onderwerpen waar je zonder aanmelding kunt aanschuiven en jouw gedachten kunt delen.
  • Pitch plek op de vloer: heb je ideeën voor jouw wijk of kun je wel wat versterking gebruiken voor jouw initiatief? Pitch ze ter plekke!
  • Stands/marktkraampjes:  Door het Parktheater zullen kraampjes staan om te laten zien waar iemand mee bezig is op het gebied van de SDG, Laat je verrassen en neem een kijkje!
  • Boom: verbindingen worden niet alleen tijdens deze bijeenkomst gelegd. Laat je badge achter in onze boom en laat nieuwe samenwerkingen groeien.
  • Inspiratie: een inspirerende spreker vertelt je alles over de SDG’s. Interactieve workshops en meer!

  Het volledige programma zal de komende weken bekend gemaakt worden.

  Bewoners werken samen aan een duurzame wereld

  Praktische informatie

  Voor wie: actieve bewoners die meer willen weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en beroepskrachten die deze beweging graag willen ondersteunen.
  Datum: zaterdag 18 januari 2020
  Tijd: 11.00 – 16.00 uur
  Locatie: Parktheater, Elzentlaan 50, 5615 CN Eindhoven
  Organisatie: Breda University, Parktheater Eindhoven en LSA organiseren deze bijeenkomst voor actieve bewoners, het bedrijfsleven en overheden om met elkaar het gesprek aan te gaan.

  Ik meld me aan voor de bijeenkomst

  Ben je lid van het LSA? Dan kun je gratis naar deze bijeenkomst. Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

  • Actieve bewoners betalen € 15,-. Kaarten zijn te koop via de website van Parktheater.
  • Professionals betalen € 50,-. We vragen beroepskrachten om een fee te betalen om dit event mogelijk te maken. Deze bijeenkomst is dé kans om jezelf of jouw medewerkers kennis te laten maken met initiatieven in de eigen stad, buurt of omgeving. En, als je zo’n mooi voorbeeld gevonden hebt, kun je de samenwerking met een initiatief breed uitmeten. Kaarten zijn te koop via de website van Parktheater.

  Aanmelden LSA leden | Bewoners werken samen aan een duurzame wereld

   In onze nieuwsbrieven kondigen we ook altijd nieuwe evenementen zoals deze aan.

  Duurzame ontwikkelingsdoelen

  De SDG’s zijn zeventien doelen die bijdragen aan een prettigere en gezonde samenleving. Je kunt hierbij denken aan een buurtinitiatief wat ervoor zorgt dat de ouderen in de wijk zich minder eenzaam voelen (doel #3: goede gezondheid en welzijn), een bewonersgroep die een plan maakt voor het gezamenlijk gebruiken van zonnepanelen (doel #7: duurzame energie), of het aanleggen van een voedseltuin bij het buurthuis (doel #12: verantwoorde consumptie en productie).

  Je merkt: alle doelen zijn direct of indirect verbonden aan het dagelijks leven. De SDG’s raken iedereen! En veel actieve bewoners, commons, maatschappelijke organisaties, bedrijven en andere professionals zijn hier (on)bewust elke dag mee bezig.

  Sustainable Development Goals

 • Meer van onze leden

  Vereniging van Wijkeigenaren Regentes / Valkenbos,  Wij Weimar

  Vereniging van Wijkeigenaren Regentes / Valkenbos, Wij Weimar

  WijWeimar wil meehelpen de Weimarstraat en omgeving te verbeteren, want zij vinden dat de straat en de buurt wel een ...

  Lees meer >
  De Flatmakers Rode Kruislaan

  De Flatmakers Rode Kruislaan

  Naar aanleiding van een gezamenlijk initiatief van de gemeente Diemen, Rochdale, de Huurdersvereniging en het bureau ...

  Lees meer >
  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal wil bouwen aan een inclusieve samenleving door het creëren en ondersteunen van levendige, gastvrije ...

  Lees meer >