Evenementen

 • Dé meet-up voor zelfbeheer van buurt- en wijkhuizen

  Overal in het land nemen bewoners de verantwoordelijkheid voor hun eigen ontmoetingsplek. Zij openen een buurthuis in zelfbeheer in hun wijk of dorp. Een mooi ideaal, maar ook een enorme uitdaging! Want hoe doe je dat eigenlijk: een buurthuis opzetten, overnemen, exploiteren en programmeren? Wij organiseerden op 8 april een bijeenkomst waar ruim 100 mensen op af kwamen. 

  Er bestaat geen handboek zelfbeheer. Elke wijk en ieder gebouw heeft zijn eigen kansen en obstakels. Er valt veel van elkaar te leren. Toch lopen veel bewonersinitiatieven tegen dezelfde vragen aan: hoe krijg ik mijn exploitatie sluitend? Welke activiteiten moet ik organiseren om de wijk aan te spreken? Hoe ziet een goed vrijwilligersbeleid eruit? En is het niet veel slimmer om een pand te kopen in plaats van huren? Tijdens de bijeenkomst gingen we samen aan de slag en bespraken we met elkaar wat het buurthuis van de toekomst nodig heeft. We leerden van de lessen die het LSA trok uit drie jaar project Beheer je buurthuis.

  De workshops

  Er waren vele workshops op het gebied van zelfbeheer. Hier vind je ze allemaal op een rij. Lees en klik door op powerpoints en pdf’s.

  Sluit je aan

  Het project Beheer je Buurthuis is officieel afgerond. Natuurlijk blijft alle online kennis bestaan en we nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij het Trendbureau buurt- wijk- en dorpshuizen. Lees meer.

  Publicatie Beheer je Buurthuis – drie jaar pionieren

  LSA heeft op de bijeenkomst ook een boekje uitgebracht: Beheer je Buurthuis – drie jaar pionieren. Actieve bewoners hebben in crisistijd, al dan niet noodgedwongen, de regie overgenomen in hun buurthuis. LSA volgde hen en bracht hun verhalen bijeen, deed onderzoek en liet experts aan het woord. Lees hier meer over deze unieke publicatie.

 • Meer van onze leden

  Tuinenpark Amstelglorie

  Tuinenpark Amstelglorie

  Op het terrein van Tuinenpark Amstelglorie vind je ruim 400 volkstuinen, die bewerkt worden door nog veel meer ...

  Lees meer >
  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden stimuleert samenwerking en verduurzaming. Wij willen vernieuwers met constructieve ideeën ...

  Lees meer >
  Huurders Koepel Acantus

  Huurders Koepel Acantus

  Huurderskoepel Acantus vertegenwoordigt de belangen van de 13.000 huishoudens van Woningstichting Acantus in ...

  Lees meer >