Evenementen

 • LSA is naast netwerkorganisatie, club van gelijkgestemden, een platform voor veel activiteiten en projecten ook een vereniging. We zijn blij met onze leden die ook formeel vormgeven aan zeggenschap in en over de organisatie. Hierbij hoort een Algemene Leden Vergadering. De komende ledenvergadering staat gepland op zaterdag 2 april van 11-13 uur met aansluitend lunch. We zijn blij dat we na al die maanden zoomen en videovergaderen weer bij elkaar kunnen komen. Dat doen we in het St. Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Sommigen van jullie hebben misschien een andere datum in je agenda staan (26 maart). Om logistieke redenen hebben we het een week verschoven.

  Er valt iets te kiezen!
  Naast dat we het jaarverslag, de financiën en begroting vaststellen valt er ook iets te kiezen. Want een aantal trouwe bestuursleden neemt afscheid en nieuwe bestuursleden worden gekozen.
  Harrie Bosch is onze voorzitter geweest de afgelopen 4 jaar en heeft veel rust en koers gebracht. Petra van Duijnhoven is 6 jaar bestuurslid geweest en heeft als lid met een lange geschiedenis binnen LSA veel bereikt om de stem van actieve bewoners te versterken. Zij nemen afscheid en geven het stokje door. Het bestuur stelt drie nieuwe bestuurskandidaten verkiesbaar die we binnenkort ook zullen voorstellen aan jullie.

  Sympiosium LSA Bewoners “De Buurten Draaien Door”
  Op het symposium ‘De buurten Draaien Door’ maken we een ronde langs drie thema’s die nu op de agenda staan in veel wijken en buurten. In drie korte tafelgesprekken gaan we hier met wijkbewoners over in gesprek. Bouchra Dibi, trotste Overvechtse (Utrecht) en onderzoeker in en naar krachtwijken, leidt elk thema in met een prikkelende column.

  Zorgzame gemeenschappen
  We beginnen met een gesprek over zorgzame gemeenschappen. Corona heeft ons laten inzien dat sterke buurten met grote sociale cohesie onmisbaar zijn. Niet alleen in een epidemie maar eigenlijk altijd. Wat bekent het begrip zorgzaam nu eigenlijk en hoe kan je deze cohesie faciliteren en behouden vanuit bewoners? Met deze vragen als startpunt voeren we een gesprek met Anja van de Aa (oprichtster van Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar, Utrecht) en Lisa Blok (initiatiefnemer van Ontmoetingswerkpaats de JoJo, Sassenheim).

  Wijkaanpak
  Dan draaien we door naar wijkaanpak. ‘De wijk’ is terug van weggeweest op de politieke agenda. En daar zijn we blij mee, na bijna 10 jaar zonder. Gelukkig hebben we in de tijd daarvoor en op sommige plekken waar wel is doorgezet een hoop geleerd over wat werkt. Deze inzichten zijn gebundeld in het ‘Manifest voor een succesvolle wijkaanpak’. Wat mag er niet in een nieuwe wijkaanpak ontbreken en welke rol moeten bewoners in een wijkaanpak spelen? Welke kansen biedt de energietransitie voor wijken? Over deze vragen gaan we in gesprek met Neo de Bono, (initiatiefnemer Moerwijk Coöperatie, Den Haag) en Yos Purwanto (Aktiegroep Oude Westen, Rotterdam).

  Maatschappelijk vastgoed
  Natuurlijk ontbreekt het thema maatschappelijk Vastgoed niet tijdens “Buurten Draaien Door”.  Buurthuizen en allerlei soorten ontmoetingsplekken staan onder druk. Dat terwijl ze juist onmisbaar zijn voor sterke veerkrachtige buurten en wijken. Dat weten burgerinitiatieven maar al te goed. Voor hen is vastgoed onmisbaar, maar ook steeds minder bereikbaar. Hoe komt dat nou? Hoe werkt de (gemeentelijke) vastgoedmarkt, en kan het ook écht anders? Hoe kan je als initiatief zo’n ontmoetingsplek nu echt goed gebruiken. Over deze onderwerpen gaan Hans Krikke (Ru/Pare, Amsterdam) en Shirley van Hoof (Stichting Het doe huis, Cuijk) met elkaar in gesprek.

  We heffen glas
  En dan sluiten we om 13 uur af met een feestelijke lunch. We heffen het glas op een nieuw verenigingsjaar en op de vertrekkende en nieuwe bestuursleden.

  In het kort en aanmelden

  • ALV en minisymposium Vereniging LSA
  • Zaterdag 2 april 2022, 10-14 uur met lunch
  • Meld je aan met onderstaan formulier i.v.m. het gebak en de lunch
  • Introducés van harte welkom!
  • De agenda en vergaderstukken ontvangen jullie uiterlijk 26 maart in je mailbox.

  We kijken ernaar uit jullie weer te zien!

  Hartelijke groet,
  Bestuur en team LSA

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >