Evenementen

 • De ABCD Popeldag komt er weer aan! Een dag vol kleur, verhalen, spanning, onverwachte successen, pittige puzzels, tegenvallers, glimmende ogen. En nog veel meer: het is de ABCD Popeldag, voluit: Asset Based Community Development. Inmiddels een begrip in community building land.

   

  Met een programma dat community builders uit het hele land samen maken. Het gaat niet om de blingbling-verhalen, maar om het dagelijkse werk achter de schermen. Het soms enerverende geworstel, de vastlopers en lostrekkers. De kleine stappen die hetverschil maken. Bijvoorbeeld bij het werken aan een warme straat, elkaar beter leren kennen in je flat, het goed houden met elkaar. Of hoe je jezelf als wijkraad opnieuw gaat uitvinden met behulp van ABCD of hoe je je  buurt door community building een boost geeft. Als bewoners, wel samen met instanties, maar zonder van hen afhankelijk te worden.

  De Popeldag is geen haal- en brengsuper, maar een gezamenlijke werkdag. Met 10 werksessies over de dagelijkse ins en outs van ABCD in de praktijk. Geen grote vergezichten, maar verhalen en vragen van om de hoek.

  Wij hanteren geen minimum aantal deelnemers, wel een maximum. Bij 100 mensen gaat de deur op slot. De verdeling is minimaal 50 bewoners die ABCD-buurtmakers zijn en maximaal  50 beroepskrachten.

  De popeldag ABCD wordt georganiseerd door een netwerk van community builders in samenwerking met LSA. Vorig jaar was een groot succes en leverde een schat aan verhalen op. Lees ze vooral nog eens na.

   

  Inschrijven ABCD Popeldag

   

   

 • Meer van onze leden

  Lucas Community

  Lucas Community

  Lucas Community bestaat uit Bewoners en Ondernemers uit Osdorp Nieuw-West. De Lucas Community is gevestigd in de ...

  Lees meer >
  Coöperatieve Wijkraad Oosterpark

  Coöperatieve Wijkraad Oosterpark

  Beslissen zoals de wijk zou beslissen, dat is wat de Coöperatieve Wijkraad doet. Want als het gaat over de wijk, ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Charlois Zuidrand (BOCZ)

  Bewonersorganisatie Charlois Zuidrand (BOCZ)

  Bewonersorganisatie Charlois Zuidrand bestaat uit een groep bewoners en ondernemers dat zich inzet voor alle ...

  Lees meer >