Evenementen

 • Een mooie dag met een programma dat community builders uit het hele land samen maakten. De ABCD Popeldag over community building was een feest! Een dag vol kleur, verhalen, spanning, onverwachte successen, pittige puzzels, tegenvallers, glimmende ogen.

  Geen blingbling-verhalen, maar het dagelijkse werk achter de schermen. Het soms enerverende geworstel, de vastlopers en lostrekkers. De kleine stappen die het verschil maken. Bijvoorbeeld bij het werken aan een warme straat, elkaar beter leren kennen in je flat, het goed houden met elkaar. Of hoe je jezelf als wijkraad opnieuw gaat uitvinden met behulp van ABCD of hoe je je  buurt door community building een boost geeft. Als bewoners, wel samen met instanties, maar zonder van hen afhankelijk te worden. Alle vraagshops die je kon volgen op de ABCD Popeldag 2019.

  Gelukkig hebben we de foto’s nog!

  En wat zijn ze leuk (al zeggen we het zelf). Hier staan er een paar op een rij, het hele foto-album vind je hier.

  De ABCD popeldag werd georganiseerd door een netwerk van community builders in samenwerking met LSA en we waren te gast bij Krachtstation Utrecht.

  Wat organiseren jullie nog meer?

  Op vrijdag 21 juni ’19 organiseren we weer een bijeenkomst die voor community builders ook interessant is! Het draait namelijk om de vraag hoe je je buren nou goed kunt leren kennen. Bel je gewoon aan? Hoe maak je een praatje op straat? We zijn te gast bij een bewonersinitiatief dat al een paar jaar ervaring opdeed. Fijne praktische bijeenkomst dus, zodat je in je eigen buurt aan de slag kunt. Meer informatie over de bijeenkomst “In gesprek voor een betrokken buurt”

  Bekijk andere evenementen van LSA

 • Meer van onze leden

  Stichting Reload the City

  Stichting Reload the City

  De stichting Reload the City is opgericht uit liefde voor Amsterdam Nieuw-West, maar vooral ook uit liefde voor ...

  Lees meer >
  Buurthuis de Hoven

  Buurthuis de Hoven

  Stichting Buurthuis de Hoven is opgericht met als doel het realiseren en exploiteren van een buurthuis dat onderdak ...

  Lees meer >
  Ammeroetoe

  Ammeroetoe

  Ammeroetoe is ontstaan als onderdeel van het project Nieuw Zuid in Harlingen en groeit uit tot een bewonersbedrijf . ...

  Lees meer >