Evenementen

 • De ABCD Popeldag komt er weer aan! Een dag vol kleur, verhalen, spanning, onverwachte successen, pittige puzzels, tegenvallers, glimmende ogen. En nog veel meer: het is de ABCD Popeldag, voluit: Asset Based Community Development. Inmiddels een begrip in community building land. Meld je aan!

   

  Met een programma dat community builders uit het hele land samen maken. Het gaat niet om de blingbling-verhalen, maar om het dagelijkse werk achter de schermen. Het soms enerverende geworstel, de vastlopers en lostrekkers. De kleine stappen die het verschil maken. Bijvoorbeeld bij het werken aan een warme straat, elkaar beter leren kennen in je flat, het goed houden met elkaar. Of hoe je jezelf als wijkraad opnieuw gaat uitvinden met behulp van ABCD of hoe je je  buurt door community building een boost geeft. Als bewoners, wel samen met instanties, maar zonder van hen afhankelijk te worden.

  De Popeldag is geen haal- en brengsuper, maar een gezamenlijke werkdag. Met 10 werksessies over de dagelijkse ins en outs van ABCD in de praktijk.  De 10 werksessies gaan over de dagelijkse ins en outs van ABCD in de praktijk. Geen grote vergezichten, maar verhalen en vooral vragen van om de hoek. Daarom hebben we dit jaar vraagshops. Hier vind je alvast een greep uit de Vraagshops ABCD Popeldag.

  Wij hanteren geen minimum aantal deelnemers, wel een maximum. Bij 100 mensen gaat de deur op slot. De verdeling is minimaal 50 bewoners die ABCD-buurtmakers zijn en maximaal  50 beroepskrachten.

  De ABCD popeldag wordt georganiseerd door een netwerk van community builders in samenwerking met LSA. Vorig jaar was een groot succes en leverde een schat aan verhalen op. Lees ze vooral nog eens na.

   

  Inschrijven ABCD Popeldag

   

  Bekijk alle evenementen van LSA

 • Meer van onze leden

  Tuinenpark Amstelglorie

  Tuinenpark Amstelglorie

  Op het terrein van Tuinenpark Amstelglorie vind je ruim 400 volkstuinen, die bewerkt worden door nog veel meer ...

  Lees meer >
  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden stimuleert samenwerking en verduurzaming. Wij willen vernieuwers met constructieve ideeën ...

  Lees meer >
  Huurders Koepel Acantus

  Huurders Koepel Acantus

  Huurderskoepel Acantus vertegenwoordigt de belangen van de 13.000 huishoudens van Woningstichting Acantus in ...

  Lees meer >