Evenementen

 • Community building is al zo oud als de wereld. ABCD Community Building kennen we vanaf 1993 toen de universiteit van Chicago er over publiceerde. Over de meest actuele vormen van op zijn ABCD’s  werken in buurten en dorpen wordt vooral gepubliceerd door Cormac Russell. Hij is president  van ABCD Europe,  internationaal trainer, veelgevraagd spreker op alle continenten en zonder twijfel de man die wereldwijd leidend is in de ontwikkeling van ABCD.

  Zijn verhalen zijn boeiend, zijn inleidingen spraakmakend, zijn analyses scherp, zijn woorden uitnodigend en zijn publicaties een verademing. In juni publiceert Cormac zijn nieuwste boek ‘Rekindling Democracy’. Een uur lang online en in het Engels. Natuurlijk over het nieuwe boek,  maar ook over gemeenschappen, community building en alle mooie vragen die je je daarbij kunt stellen. Alvast een voorproefje van Engelse reacties op Rekindling Democracy?

  Wat kunnen gemeenschappen voor zichzelf doen?

  Het lijkt wel alsof er al die tijd een gigantische reus lag te slapen die door de pandemie werd wakker geschud. Mensen stapten sinds de uitbraak van het virus massaal het gemeenschapsleven in. Daardoor gebeurde er onvoorstelbaar veel binnen buurten en gemeenschappen. Community builder Cormac Russell vraagt zich af: wat kunnen we daar van leren? Lees het verslag.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Als je je aanmeldt, houden we je op de hoogte over community building en ander LSA-nieuws zoals artikelen met tips en voorbeelden uit de praktijk en uitnodigingen voor (online) bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >