Evenementen

 • BewonersBedrijven of andere maatschappelijke initiatieven in de buurt binden veel vrijwilligers aan zich waarvan een deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Soms willen en kunnen deze vrijwilligers een volgende stap zetten richting werk of ondernemerschap. In een Sociale Coöperatie krijgen zij de kans om met hun kwaliteiten aan de slag te gaan en te ondernemen met behoud van uitkering. Hoe dat in de praktijk werkt leer je in deze sessie.

  Een sociale coöperatie biedt de gelegenheid aan mensen met een uitkering, om alleen of samen met anderen de dingen te doen waar ze sterk in zijn en blij van worden. Zo leren ze zelfstandig het ondernemerschap kennen. Voor de een betekent dat volledig uitstromen uit de uitkering en weer financieel op eigen benen staan, voor de andere betekent het een eerste kennismaking met ondernemerschap en leren samenwerken.

  Wat gaan we doen?

  In deze gratis sessie van 2 uur krijg je een introductie in theorie én praktijk over de sociale coöperatie. Wat is het precies, waarom zou je er één willen opstarten en hoe doe je dat? Jessica de Ruijter van het landelijke netwerk van sociale coöperaties (Lansco)weet er alles van en neemt je mee. Vervolgens vertelt Paul Leistra van Scope Delft over hun ervaringen als sociale coöperatie. Waarom kozen zij ervoor en hoe helpt het talentvolle deelnemers die toch een afstand tot de arbeidsmarkt hebben aan een eigen onderneming? En we gaan ook met elkaar in gesprek over hoe een sociale coöperatie er in jullie praktijksituatie uit zou kunnen zien. En natuurlijk kan je al je vragen op ons afvuren.

  Mocht je na deze sessie serieus geïnteresseerd zijn in het oprichten van een sociale coöperatie? Vanaf half januari volgt een serie trainingen en werksessies met als doel een sociale coöperatie op te richten. Daar krijg je dan begeleiding bij vanuit Lansco. Deze follow-up plannen we zo snel mogelijk in.

  Praktische informatie

  Datum: Dinsdag 14 december 2021
  Tijdstip: 14:00-16:00 uur. Na afloop is er een hapje en drankje.
  Locatie: De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30 in Amersfoort
  Voor wie: initiatiefnemers die zich oriënteren op een sociale coöperatie

  Aanmelden

   

   

   

 • Meer van onze leden

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >
  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >