Evenementen

 • Kom uit je bubbel op de ABCD Popelmanifestatie. Op vrijdag 10 juni verzamelen community builders en community organizers uit het hele land zich fysiek in Amsterdam. Nu misschien wel meer dan ooit, moeten we ons laten zien en horen. Als we echt door bubbels heen willen prikken, dan hebben we community building en community organizing nodig. Dus op 10 juni roepen we op om 'de tent uit' te komen. Wanneer, en voor wie, komen we als communities onze tent uit, reiken we uit naar anderen en wat levert ons dat op? Ons tentenkamp slaan we op bij Hart van de K-buurt in Amsterdam Zuidoost, kampioen bubbelprikker, community building én -organizing.

  Rondom verschillende kampvuurtjes hebben we het samen over gemeenschapsvorming, verder dan je eigen grenzen. Over gemeenschapskracht die bergen kan verzetten als je niet in je bubbel blijft. Over gemeenschapsheling als je diep verdeeld bent.

  Hoe kom je in je buurt bij elkaar en uit de spagaat van tegenstellingen? Hoe ga je ermee om als formele bewonersraden worden ingehaald door de informele wijkcommunities en -initiatieven? Hoe vorm je gemeenschappen als ‘oude’ bewoners te maken krijgen  met een grote groep ‘nieuwe’ bewoners? Hoe blijf je als community jezelf en toch in verbinding met instanties om je heen? Hoe heel je je  community, na traumatische gebeurtenissen of een pandemie zoals corona? Hoe slaan we weer bruggen als we elkaar de tent hebben uitgejaagd? En hoe kan community building ons daarbij helpen?

  Kom je tent uit en ervaar de pogingen, antwoorden en struggles van gemeenschappen uit het hele land tijdens de ABCD-Popeldag!

   

  Popelaars en de Popelmanifestatie

  Popelaars zijn mensen die actief zijn in hun eigen buurt, stad of dorp als community builders en die hun ervaringen met Asset Based Community Building (ABCD) met andere community builders willen delen.  Deze manifestatie wordt georganiseerd door een informeel netwerk van community builders, in samenwerking met het LSA. Wil je ook met een tentje komen en/of iets delen en bijdragen? Neem dan contact op met Birgit (oelkers@planenaanpak.nl)

  Praktische informatie

  Wanneer: Vrijdag 10 juni van 10.30 tot 19.00

  Voor wie: actieve bewoners. Wil je als beroepskracht komen, neem dan ook een actieve bewoner mee.

   

  Aanmelden

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >