Evenementen

 • Op 17 mei 2018 vindt in Stadion Galgenwaard te Utrecht de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht plaats. Met gastsprekers als minister Hugo de Jonge (VWS), prof. dr. Tine de Moor (UU), drs. Nathan Rozema (Krachtstation Kanaleneiland), drs. Jantine Kriens (VNG) en Jos de Blok (Buurtzorg Nederland). Daarnaast uiteraard met dé koplopers onder bewonersinitiatieven in Nederland die hebben bewerkstelligd dat de regie voor bepaalde zorg-, ondersteunings- en/of welzijnstaken bij inwoners ligt.


  Het bruist in buurten, wijken en dorpen. Overal zijn inwoners actief om zorg en welzijn anders te organiseren of hun eigen leefomgeving meer duurzaam  in te richten. Al dan niet in coöperatieverband organiseren zij met en voor elkaar vervoersservices, klusdiensten, dagondersteuning, sociale eettafels, ontmoetingsplekken, thuiszorg, beweeggroepen, zorgwoningen, een zorghotel of een wijkinformatiepunt. De betekenis en impact van deze gemeenschapskracht wordt steeds duidelijker.

  Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen

  De transformatie naar meer zeggenschap en eigenaarschap bij inwoners roept fundamentele vragen op over hoe governance, financieringsstromen, innovatie en infrastructuur in de wijk opnieuw en vooral samen vorm te geven. Deze uitdagende vragen staan centraal tijdens de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht. De dialoog is het startsein voor diverse vervolgactiviteiten die op 17 mei worden gepresenteerd, zoals het Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen en een concept-motie over ‘Procesverantwoordelijkheid in de wijk’.

  Info en aanmelden

  Meer informatie en aanmelden voor de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht kan via www.dialooggemeenschapskracht.nl. De kosten voor deelname zijn € 95,-. De entree voor inwoners is gratis. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

 • Meer van onze leden

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum (BOB) in de stad Groningen wil samen met zoveel mogelijk bewoners en andere betrokkenen ...

  Lees meer >
  Stichting Onze DROOM

  Stichting Onze DROOM

  De ontmoetingsplek waar iedereen welkom is! Stichting Onze DROOM organiseert ontmoetingen en biedt dagbesteding en ...

  Lees meer >
  Stichting Wijkraad Velve-Lindenhof

  Stichting Wijkraad Velve-Lindenhof

  Deze wijkraad uit de de wijk Velve-Lindenhof in Enschede is er om de belangen van alle bewoners in deze wijk te ...

  Lees meer >