Evenementen

 • Op 17 mei 2018 vindt in Stadion Galgenwaard te Utrecht de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht plaats. Met gastsprekers als minister Hugo de Jonge (VWS), prof. dr. Tine de Moor (UU), drs. Nathan Rozema (Krachtstation Kanaleneiland), drs. Jantine Kriens (VNG) en Jos de Blok (Buurtzorg Nederland). Daarnaast uiteraard met dé koplopers onder bewonersinitiatieven in Nederland die hebben bewerkstelligd dat de regie voor bepaalde zorg-, ondersteunings- en/of welzijnstaken bij inwoners ligt.


  Het bruist in buurten, wijken en dorpen. Overal zijn inwoners actief om zorg en welzijn anders te organiseren of hun eigen leefomgeving meer duurzaam  in te richten. Al dan niet in coöperatieverband organiseren zij met en voor elkaar vervoersservices, klusdiensten, dagondersteuning, sociale eettafels, ontmoetingsplekken, thuiszorg, beweeggroepen, zorgwoningen, een zorghotel of een wijkinformatiepunt. De betekenis en impact van deze gemeenschapskracht wordt steeds duidelijker.

  Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen

  De transformatie naar meer zeggenschap en eigenaarschap bij inwoners roept fundamentele vragen op over hoe governance, financieringsstromen, innovatie en infrastructuur in de wijk opnieuw en vooral samen vorm te geven. Deze uitdagende vragen staan centraal tijdens de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht. De dialoog is het startsein voor diverse vervolgactiviteiten die op 17 mei worden gepresenteerd, zoals het Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen en een concept-motie over ‘Procesverantwoordelijkheid in de wijk’.

  Info en aanmelden

  Meer informatie en aanmelden voor de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht kan via www.dialooggemeenschapskracht.nl. De kosten voor deelname zijn € 95,-. De entree voor inwoners is gratis. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

 • Meer van onze leden

  Speelcoach Henk

  Speelcoach Henk

  Succesverhaal Henk Willems Geplaatst op 14-12-2017 Succesverhalen zijn vaak de mooiste verhalen om te delen, ...

  Lees meer >
  Buurtstichting De Rode Feniks

  Buurtstichting De Rode Feniks

  De Buurtstichting Rode Feniks gaat voor de Buitenhof in Delft. Als vrijwillige buurtstichting, voortgekomen uit een ...

  Lees meer >
  Bewonersplatform Oud Ambacht

  Bewonersplatform Oud Ambacht

  Het bewonersplatform Oud Ambacht zet zich in om ontmoeting en verbinding in de buurt te stimuleren. Dit doen zij ...

  Lees meer >