Evenementen

 • 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Op 2 december organiseert NOV (Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligers waar LSA lid van is) online, in samenwerking met de gemeente Den Haag, de opening van dit bijzondere jaar.

  Heb je hart voor vrijwilligerswerk? Of ben je benieuwd welke rol vrijwilligerswerk speelt in onze (jouw) samenleving? Kijk dan mee op 2 december van 15.30 tot 16.30 uur! Via www.mensenmakennederland.tv .

   

  Onderstaande sprekers zorgen onder leiding van Irene Moors voor een scherp gesprek over een essentieel onderwerp. Vrijwillige inzet is immers heel belangrijk voor onze samenleving en het doen van vrijwilligerswerk is niet altijd vanzelfsprekend. Van de 14,7 miljoen mensen ouder dan 15 jaar doen er bijna 7 miljoen vrijwilligerswerk. Waarom doen de andere 8 miljoen het niet? Wat missen zij eraan? Wat betekent vrijwillige inzet voor Nederland, juist nu, in deze tijd? Wat betekent het voor het elk mens afzonderlijk? Waarom zou je je ergens vrijwillig voor inzetten? Hoe staat het ervoor met vrijwillige inzet in Nederland? Welke rol speelt de overheid en wat kan er aan die rol verbeteren? Wat kunnen bedrijfsleven, fondsen en onderwijs betekenen in wat we voor elkaar over hebben? Moeten zij meer op vrijwillige inzet inzetten?

  Aanmelden

  Aanmelden hoeft niet, iedereen kan op 2 december het programma zien via www.mensenmakennederland.tv. We starten om 15.30 uur, zorg dat je er op tijd bij bent!

  De tafelgasten

   

  Rick Brink Rick Brink, de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland (een initiatief van omroep KRO-NCRV) en jurylid van de Nationale Vrijwilligersprijzen, werkt kneiterhard aan een maatschappij met wat minder mij en wat meer wij. Zo’n samenleving maak je met elkaar, met iedereen. Met en zonder beperking.
  Büsra Celik Büsra Celik, vwo-leerling , vrijheidsambassadeur voor de gemeente Den Haag en oud-burgemeester van Madurodam. Zij deelt het motto van Madurodam: Er voor elkaar zijn, en anderen helpen.
  Machteld Huber Machteld Huber, wetenschapper, bedenker en oprichter van het Institute for Positive Health, de motor achter positieve gezondheid. Vrijwilligerswerk ziet zij als één van de manieren om te werken aan gezondheid.
  Erik de Jonge Erik de Jonge, boswachter (Brabants Landschap) en natuurfotograaf. Werkt met 320 gepassioneerde vrijwilligers in een grote variëteit van werkzaamheden. Erik ziet dat participatie veel oplevert voor iedereen.
  Jitske Kramer Jitske Kramer,corporate antropoloog en ondernemer, facilitator en oprichter van HumanDimensions. Ze is onder andere bekend als auteur van Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid, Jam Cultures – over inclusie, macht en verschil, Wow! Wat een verschil, Normaal is anders!, Voodoo – op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen. En coauteur van De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes. Nieuwe gezichten zijn haar specialiteit.
  Paula Udondek, presentatrice (Get the Picture, Waku Waku), actrice en coach (met hulp van paarden) en als vrijwilliger onder meer actief als ambassadeur van de Hersenstichting, maker van lesinstructies en lesfilmpjes over diabetes voor stichting DiaBTV en presentatrice voor de Haagse Vrijwilligersprijzen.
  Jacco Vonhof, ondernemer (schoonmaakbedrijf) en sinds september 2018 voorzitter van MKB-Nederland. In beide functies zoekt hij altijd de verbinding met de samenleving. Ondernemers immers, staan midden in die samenleving en leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage.

   

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >