Enquête stijgende energiekosten: hoe groot is het probleem?

 • Buurthuizen en ontmoetingsplekken komen in steeds grotere problemen door de torenhoge energietarieven. Gas en stroom waren al vaak de belangrijkste kostenposten op de begroting. De laatste tijd is het steeds moeilijker op te brengen voor de besturen van deze plekken.

  Er was al aandacht voor in het programma Meldpunt van van MAX. Maar er moet meer gebeuren, willen we het rampscenario waarbij dorps- en buurthuizen gaan omvallen, voorkomen. Daarvoor hebben we de steun nodig van de overheid. Er komt een energieplafond voor particulieren en er wordt nu nagedacht over eenzelfde soort maatregel voor buurthuizen en ontmoetingsplekken. Samen met de LVKK en het Platform Dorpshuizen maken we ons hard voor extra steunmaatregelen vanuit Den Haag.

  Om ons verhaal krachtiger te maken hebben we concrete informatie over de omvang van het probleem nodig. We vragen jullie hulp en inzet bij het invullen van een korte enquête (je vindt ‘m onder de rode knop). Met de uitkomsten gaan we overheden (Rijk, provincie en gemeente) zowel ambtelijk als politiek bewegen om met passende maatregelen te komen voor buurt- en dorpshuizen, zodat ze hun belangrijke functie in dorp en wijk kunnen blijven vervullen. Het invullen van de enquête kost maar een paar minuten.

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >