Sluit je aan bij het LSA!

 • Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is een vereniging van en voor actieve bewonersgroepen. We zijn het landelijk netwerk van bewonersgroepen, zelfstandige buurthuizen, buurtcoöperaties en BewonersBedrijven. We delen onze kennis en kunde met elkaar en met anderen. Samen maken we ons sterk voor de positie van actieve bewoners, ook naar de (lokale) overheid.

  Blijf op de hoogte van LSA

  Onze nieuwsbrief is een goede start. Lezers ontvangen ongeveer een keer per maand het laatste nieuws over actieve bewoners en uitnodigingen voor bijeenkomsten, trainingen en events die we organiseren. We zitten natuurlijk ook op Facebook en Twitter. Daar plaatsen we vaker nieuws, blogs, interviews en evenementen.

  Community bewonersgroepen & energietransitie

  LSA ondersteunt de komende jaren tien bewonersgroepen in hun rol binnen de warmtetransitie van de wijk. Daar gaan we zeker een hoop van opsteken. De kennis die we opdoen, delen we open en met iedereen. Zo ontstaat er een community met ervaringen en kennis over de positie en kracht van  bewonersgroepen in de energietransitie. Wil je ook updates ontvangen of jouw kennis met ons delen? Geef je mailadres door, dan houden we je op de hoogte en word je onderdeel van onze community.

  Geen zorgen: we mailen waarschijnlijk niet vaker dan eens in de maand.

  Word lid

  Bewonersgroepen die bezig zijn om hun eigen buurt leuker of leefbaarder te maken, nodigen we uit om zich bij het LSA aan te sluiten als lid. Het LSA is de landelijke vereniging van en voor jullie. We zetten ons samen s in voor ruimte en mogelijkheden voor bewonersinitiatieven, van wijkplatforms tot BewonersBedrijven. We delen kennis, we ontwikkelen projecten, we beïnvloeden beleid, we zorgen voor ontmoeting tussen de geweldige initiatieven in het land. We hebben jou nodig om sterker te staan.

  Als LSA-lid

  • vermelden we je natuurlijk trots op de website tussen de andere leden
  • mag je met 2 mensen gratis deelnemen aan alle bijeenkomsten van het LSA
  • krijg je onze publicaties toegestuurd
  • hoor je bij de enige landelijke vereniging die zich sterk maakt voor actieve bewoners
  • lid zijn van LSA kost 50 euro per jaar.

  >> Word ook lid!

  Word onze vriend

  Je draagt de beweging van actieve bewoners een warm hart toe. Een sterk netwerk van en voor bewonersinitiatief is onmisbaar. LSA zorgt voor kennisdeling, ontmoeting en innovatie. Als Vriend juich je dat toe en steun je ons met een klein bedrag per jaar. Lees wat we met het Vriendengeld kunnen doen  of meld je bij ons als Vriend.