Dinsdag Ledendag: Speelcoach Henk uit Venray

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven. Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit. Vandaag zetten we de schijnwerpers op: speelcoach Henk.

  Petra van Duijnhoven weet het zeker: de wijk Brukske in Venray is veiliger en leefbaarder geworden sinds speelcoach Henk Wilmsen er actief is.  De sociale werkvoorziening NLW Groep detacheert Henk aan het wijkplatform. Het wijkplatform is heel blij met Wilmsen. Volgens Petra kan hij te voorkomen dat kinderen in de wijk ‘ín vervelende situaties terechtkomen’.

  “Henk is een coach voor alle kinderen in de wijk, zegt Lidy Gooren, secretaris van het wijkplatform Brukske. “Kinderen worden vaak aan hun lot overgelaten. Zeker als er weinig geld in huis is, dan worden ze de straat opgestuurd, en zijn ze niet bij clubjes en dergelijke. Daarom is Henk er. Ze worden meegenomen met allerlei activiteiten. Ze kunnen allemaal meedoen!”

  Één hart

  Limburg telt 20.000 kinderen in gezinnen die rond het bestaansminimum leven. Ook in Venray leven veel kinderen in betrekkelijke armoede. Het gevaar is dan dat kinderen door geldgebrek zich niet kunnen aansluiten bij verenigingen of mee kunnen doen aan activiteiten. De inzet van speelcoach Henk helpt om sociale isolatie tegen te gaan.

  Als elke wijk toch een Henk zou mogen hebben…

  “Kinderen, jullie hebben allemaal één hart. Iedereen hoort erbij”. zegt Henk Wilmsen tegen zijn “matties” zoals hij de kinderen zelf noemt in een filmpje gemaakt door ‘Wij zijn Limburg’ .

  Wij zijn trots op ons mooie lid Speelcoach Henk. Als elke wijk toch een Henk zou hebben…


  Bronnen: Wij zijn Limburg en PeelenMaasVenray


  Meer weten over Speelcoach Henk

  Ook lid worden van het LSA

  Op de hoogte blijven van LSA-nieuws

 • Meer van onze leden

  Bewonerscommissie Eigen Haard

  Bewonerscommissie Eigen Haard

  Bewonerscommissie Eigen Haard behartigt de belangen van alle bewoners in de wooncomplexen voor senioren Koornhorst ...

  Lees meer >
  Hart voor de K-buurt

  Hart voor de K-buurt

  In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) ...

  Lees meer >
  Kracht van Zuilen

  Kracht van Zuilen

  Stichting Kracht van Zuilen is een bewonersinitiatief in Utrecht. De Stichting werkt aan ontmoeting, verbinding, ...

  Lees meer >