Dinsdag Ledendag: Platform de Wijert

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven. Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit. Vandaag zetten we de schijnwerpers op: Platform de Wijert.

  “Onze manier van samenwerking tussen bewoners, instanties en de overheid maakt dat wij een verschil maken in wat wij doen voor en vooral met onze bewoners. Ook werken wij veel en graag samen met andere wijkorganisaties in de stad”, aldus Dennis Broekema, bestuurslid van het wijkplatform De Wijert.

  Wijkdeal De Wijert

  Hoe krijgen zij dit voor elkaar? O

  Onder andere door te participeren in de wijkdeal waar vanuit Wijkdealcafé’s voor de wijk worden georganiseerd. Op donderdag 31 januari a.s. steken onder meer bewoners, ondernemers en professionals de koppen weer bij elkaar om ideeën uit te wisselen en samen plannen te maken om de wijk nog meer te verbeteren.

  Wat is de wijkdeal eigenlijk? Onlangs is er een prachtige film gemaakt over de wijkdeal met wat interviews met een aantal belangrijke stakeholders:

  Samen aan de slag

  Het Platform  nodigt bewoners actief uit mee te doen en mee te werken aan thema’s als  Groen & Buitenzijn, Verkeer & Veiligheid, Bouw & Duurzaamheid, Meedoen & Samenzijn, Kunst, Cultuur & Historie.  Een voorbeeld: Bij de start van het wijkdealcafé vorig jaar kwam naar voren dat men erg baalt van het zwerfvuil in de wijk. Wijkbewoonster Thea de Groot gaf aan de handen uit de mouwen te willen steken, en zo geschiedde! Nu loopt Thea door de wijk gewapend met afvalgrijper en caddy zwerfvuil te ruimen.

  Platform De Wijert doet meer

  Het wijkdealcafé is één van de activiteiten die het Platform De Wijert organiseert. Maar daarnaast doet ze nog veel meer. En in deze recensie op de facebookpagina van Platform De Wijert wordt dit mooi verwoord: “Platform De Wijert brengt je op de hoogte van activiteiten voor en door bewoners van deWijert, doet verslag, brengt nieuws op de site, houdt je betrokken ook als je zelf de deur niet uit kunt, toont initiatief, nodigt uit, sluit aan bij doelgroepen, voor ieder wat wils, komt in actie daar waar nodig , is actueel, kortom, een groep mensen die zich inzet als vrijwilliger voor alle bewoners van de Wijert om het ons naar de zin te maken, om ons betrokken te houden, om ons te informeren.”

  Bronnen:
  Website Platform De Wijert: https://www.wijert.nl/
  Facebookpagina Platform De Wijert: https://www.facebook.com/platformdewijert/
  Website Wijkdeal De Wijert: http://www.wijkdealdewijert.nl/

  Foto: Facebook Platform De Wijert

  Ook lid worden van het LSA

  Op de hoogte blijven van LSA nieuws
 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >