Dinsdag Ledendag: Noaberhoes Windmolenbroek

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven.  Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit. Vandaag zetten we de schijnwerpers op: Noaberhoes Windmolenbroek uit Almelo.

  “De wijk Windmolenbroek is de grootste wijk van Almelo, maar het ontbeert samenhang, En een plek waar wijkbewoners elkaar spontaan kunnen ontmoeten is er niet”, vertelde Tom Comman, van de  initiatiefgroep Noaberhoes Windmolenbroek eind 2017 aan Tubantia. De kapschuur van woningcorporatie Beter Wonen vonden de initiatiefnemers daarvoor uitermate geschikt. “De kapschuur ligt centraal in de wijk en vlakbij het winkelcentrum, waar al veel mensen komen en is dus een prima locatie waar mensen even spontaan binnen kunnen lopen. Want spontane ontmoetingen, daar gaat het om. Zodat er meer sociale cohesie ontstaat in de wijk”, aldus Trommel. “Waarbij we wel activiteiten gaan organiseren om dat te stimuleren, een ruilbeurs, een repaircafé, een gezelschapspellenavond, maar ook zou het een afhaalpunt voor internetbestellingen kunnen worden”, zei secretaris en penningmeester Comman destijds.

  De grootste wijk van Almelo heeft een buurthuis!

  Nu is het oktober 2018 en ze hopen nog dit jaar open te gaan. Er is al heel veel gebeurd. Er moest enorm verbouwd worden en daarvoor moest veel geld verzameld worden. Onder andere de gemeente Almelo, Provincie Overijssel, Oranjefonds en VSB-fonds hebben in het Noaberhuis geïnvesteerd. Het wordt prachtig. Op de benedenverdieping is er een grote ontmoetingsruimte, met leestafel, een bar en een nieuwe keuken. Er worden ook mooie ruimtes verhuurd en er is veel groene buitenruimte. Het is geweldig: het is onze leden Noaberhoes Windmolenbroek gelukt. De grootste wijk van Almelo heeft een buurthuis!

  Het Naoberhuis kan hard extra mensen gebruiken.  Wie het leuk lijkt op een of andere manier aan het Noaberhoes bij te dragen is van harte welkom. Mail naar tom.comman@outlook.com.


  Meer over Noaberhoes Windmolenbroek
  Meer over lid worden van het LSA
 • Meer van onze leden

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum (BOB) in de stad Groningen wil samen met zoveel mogelijk bewoners en andere betrokkenen ...

  Lees meer >
  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Hart voor de K-buurt

  Hart voor de K-buurt

  In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) ...

  Lees meer >