Dinsdag ledendag: Club Goud zet oma’s achter draaitafels

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven. Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit. Vandaag zetten we de schijnwerpers op: Club Goud.

  Als je ouder wordt is het soms lastig om je sociale contacten te onderhouden. Je wordt vaak minder mobiel en je onderneemt niet altijd meer zo gemakkelijk iets in je eentje. Hierdoor kun je als oudere veel alleen zijn en daarmee soms het gevoel krijgen buiten de boot te vallen. Club Goud uit Nijmegen wil daar een stokje voor steken! Ze zetten zich in om Nijmegenaren uit verschillende generaties vaker samen te brengen. Ze experimenteren met nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten en te helpen.

  Ouderen op festivalsafari

  In samenwerking met filmhuizen, festivals en andere lokale organisaties, organiseren ze bijzondere activiteiten om verschillende generaties samen te brengen. Dit doen ze bij films, dansfestivals of muziekoptredens op pleinen, in tenten en in Nijmeegse woonzorgcentra. Daarnaast brengt Club Goud vrijwilligers die het leuk vinden om op bezoek te gaan, samen met ouderen die graag bezoek krijgen.

  Zo staat dit op hun Facebook te lezen: ”Het lijkt ons een feest om komende zomer weer iets samen met Festival Drift te gaan doen. Wat vinden jullie van een DRIFT- EXPEDITIE -FESTIVAL? 🌞🍹 Een tour waarbij ouderen een kijkje kunnen nemen in onze festival-feest-wereld. Lachen toch??’
  ​De reacties zijn enthousiast, zoals deze: ‘Ja, een rondleiding over het terrein vooraf en klein feestje bij een stage met passende oude muziek! Oma’s achter de draaitafels 😍’

  Club Goud doet leuke onverwachte dingen. Zo zijn ze ook wel eens met een mobiele pizza oven, be(plak)snorde vrijwilligers en lekker ijs langs vier zorglocaties getrokken om met ouderen een feestje te vieren.

  Vrijwilligers

  Het vrijwilligerswerk is speciaal gericht op mensen die ondanks een drukke agenda graag iets willen betekenen voor ouderen die het goed kunnen gebruiken. Je kan als vrijwilliger bij Club Goud bijvoorbeeld gastvrouw zijn bij de 80+ bioscoop, dansen tijdens het Danspaleis of met iemand mee naar buiten die graag naar de geitjes gaat. Je bekijkt wat je het leukst vindt en wat voor jou het makkelijkst past.

  ​Bronnen: Facebook en website van ClubGoud

  Meer weten over Club Goud

  Ook lid worden van het LSA

  Op de hoogte blijven van LSA nieuws

 • Meer van onze leden

  Stichting Onze DROOM

  Stichting Onze DROOM

  De ontmoetingsplek waar iedereen welkom is! Stichting Onze DROOM organiseert ontmoetingen en biedt dagbesteding en ...

  Lees meer >
  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Zorgvrijstaat

  Zorgvrijstaat

  Zorgvrijstaat wil bewoners van Rotterdam West organiseren in het zorgen voor elkaar. In de overtuiging dat de ...

  Lees meer >