Dinsdag Ledendag: Buurtbakkie en gezelligheid bij de Buurtvrouw

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven.  Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit.  Vandaag zetten we de schijnwerpers op: De Buurtvrouw uit Schiedam.

  Foto’s komen van de Facebookpagina van Buurtvrouw

  De Buurtvrouw gelooft dat iedereen talent heeft en daarop aangesproken en ingezet wil worden. Iedereen, ja, ook mensen met een handicap. Iedereen is meer dan kwetsbaar, ziek of verstandelijk beperkt. En iedereen kan een belangrijke kracht zijn om de buurt mooier, schoner, gezelliger en levendiger te maken. De Buurtvrouw is in enkele jaren uitgegroeid tot een mooie ontmoetingsplek: het is een café en lunchplek, een winkel, atelier en werkruimte in een. Hier komt de buurt gezellig samen en worden werk- en leermogelijkheden geboden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of psychische kwetsbaarheid.

  René heeft veel talent en Downsyndroom

  Oprichters Wilgina en Miranda Pol: “De Buurtvrouw is ontstaan vanuit de droom een fijne werkplek te realiseren voor onze zoon René. Hij heeft veel talent en Downsyndroom. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met een beperking, niet alleen iets vragen of nodig hebben, maar ook iets kunnen geven of betekenen voor een ander. Hun talenten zijn er wel degelijk, alleen niet altijd direct of makkelijk zichtbaar. Wanneer zij ten volle hun kennis, kunde en kwaliteiten kunnen laten zien, dan kunnen zij naar eigen kunnen participeren.”

  De straat, de buurt, de stad wordt leuker met de Buurtvrouw

  Bij de Buurtvrouw willen ze samen de buurt leuker en sterker maken en de wijkeconomie op kleine schaal versterken. Om al hun doelen voor de buurt en de buurtbewoners te bereiken, organiseert De Buurtvrouw allerlei buurtactiviteiten, zoals buurtbakkie, buurtprakkie, prakkie uit & thuis en samen zwerfafval opruimen.

  Meer over LSA-lid: De Buurtvrouw

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >