Dinsdag Ledendag: Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven. Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit. Vandaag zetten we de schijnwerpers op: Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven in Gouda. 

  Een vossenjacht, een workshop Petanque voor kinderen, Halloween Spooktocht… Als je op de Facebookpagina van Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven kijkt, kom je vele activiteiten tegen die de bewonersvereniging organiseert.

  Sinds 1978

  De bewonersvereniging De Twaalf Hoeven is opgericht in 1978. De directe aanleiding was een voorstel van het toenmalige gemeentebestuur om stukken openbaar groen in de buurt te bebouwen. Dit vormde voor een aantal bewoners aanleiding zich te organiseren, en met succes: de bebouwing ging niet door, er kwam groen voor in de plaats.

  Op 30 juni 2018 vierde de bewonersvereniging alweer haar 8e lustrum. Een feestje waard! Dit werd groots gevierd met allerlei activiteiten en lekker eten voor alle buurtbewoners. Tijdens het lustrum vond ook de kick-off van de ‘Operatie Steenbreek’ plaats. De Operatie Steenbreek is opgericht om iedereen in Nederland te enthousiasmeren om de tuin te vergroenen.

  De vereniging anno 2019

  De Twaalf Hoeven organiseert niet alleen leuke activiteiten. De vereniging heeft door de jaren heen heel wat voor elkaar gekregen en zijn nog steeds heel actief met het verbeteren van het woon- en leefklimaat in de wijk. Zo is er de werkgroep ‘A12’, die een lange historie heeft in de strijd tegen overlast van de A12. De werkgroep Veiligheid, die is opgericht naar aanleiding van de resultaten van een enquete die onder alle leden is gehouden. De vereniging houdt de actuele ontwikkelingen en plannen van de gemeente goed in de gaten en kijkt wat zij kunnen doen samen met de buurtbewoners om de gezamenlijke belangen zoveel mogelijk te behartigen. Zij zijn hierbij ook de gesprekspartner van de gemeente.

  Kortom: De vereniging is anno 2019 nog steeds een heel actieve vereniging die blijft streven naar een plezierig en duurzaam leefklimaat.

  Proficiat met jullie nog steeds levendige vereniging!

  Bronnen:
  Website Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven : https://www.12hoeven.nl
  Facebookpagina Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven: https://www.facebook.com/12hoeven/
  Website Operatie Steenbreek: https://www.operatiesteenbreek.nl/

  Foto: Website Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven

  Bewonersvereniging de Twaalf Hoeven op de website LSA 

  Ook lid worden van het LSA

  Op de hoogte blijven van LSA nieuws

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >