Dinsdag ledendag: bewonerscoöperatie Westside Slotermeer

 • Onze leden zijn stuk voor stuk goud waard. Allemaal hebben ze geweldige verhalen te vertellen. Het zijn de doeners, de vormers, de mensen die buurten mooier maken. Wij willen hun verhalen doorgeven. Wie zijn deze BewonersBedrijven, buurthuizen, bewonerscommissies en buurtcoöperaties en wat doen ze? Op Dinsdag Ledendag lichten we een van onze leden uit. Vandaag zetten we de schijnwerpers op: bewonerscoöperatie Westside Slotermeer. 

  Beeld en teksten komen via de site van WestSide Slotermeer

  Westside Slotermeer uit Amsterdam is een bewonerscoöperatie, dat betekent dat buurtbewoners en bewonersgroepen samenwerken om deze plek draaiende te houden. Sommige leden beoefenen hier wekelijks hun hobby; anderen organiseren evenementen, projecten, studieplekken, dansavonden of naailessen. Daarom gebeuren er ook zo veel verschillende dingen: van de pop up fashionmarkt, de geluksdisco tot de wekelijkse voedselbank.

  Café is het hart van de coöperatie

  De locatie is zeven dagen per week beschikbaar voor iedereen die er een openbaar toegankelijke activiteit wil organiseren. Westside café is het hart van de bewonerscoöperatie. Een plek waar je zalig kan lunchen, maar ook kan genieten van een speciaal biertje. Het café is ondersteunend aan de activiteiten die door de leden worden ontplooid. Het café is zes dagen per week geopend en past bij avondactiviteiten zijn openingstijden aan.

  Naast leerzaam, is het hier vooral heel erg leuk!

  Binnen Westside is veel mogelijk: iedereen die bezig is of wil zijn met talentontwikkeling, kunst, cultuur, leren en ondernemen is welkom. Je kunt zelf een activiteit opzetten of meehelpen met wat er al is. Van een evenement presenteren tot een ruimte versieren. Van brood bakken tot boekhouden. Van wc’s boenen tot flyers ontwerpen. Bij Westside Slotermeer doen ze alles met elkaar. Naast leerzaam, is het hier vooral heel erg leuk!

  De ruimte is ingericht met verrijdbare kasten, waardoor deze van grootte kan wisselen en geschikt is voor allerlei evenementen. Of je nu een dansavond wilt organiseren of een debat, in Westside kan het allemaal.

  westside amsterdam
  foto hans van der beek / parool

  Ook het Parool weet onze leden te vinden. Lees hier Geluk voor twee euro in de Geluksdisco 

   


  Meer lezen over onze leden Westside Slotermeer

  Ook lid worden van de enige vereniging van en voor bewonersinitiatief. We hebben je nodig!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >