De 6de landelijke popeldag

 • De 6e ABCD Popeldag stond in het teken van het duiken naar pareltjes van gemeenschapskracht. En dat hebben we geweten! Meer dan 200 mensen, verspreid over 12 plekken in het land, maar ook digitaal samen. Mensen die verhalen delen over hoe die parels en het gedoe hand in hand gaan. Dat chaos omarmt kan en moet worden. Dat een goed gesprek geen ander doel hoeft te hebben. En hoe dingen maken dat goede gesprek kan helpen.

  Op zoek naar verbinding 

  Ook al was de Popeldag dit jaar op 12 verschillende plekken in het land, het is geen feestje als we niet ook samen zijn, al is het maar digitaal.  Eelco Visser, schrijver van het nieuwe ABCD-boek ‘Altijd nieuw gedoe” trapte digitaal de Popeldag af met een gesproken column met als hoofdthema: verbinding. Klik hier als je column op papier wilt lezen.

  De lokale kracht

  Zoals Eelco al terecht opmerkte: Whatever the problem, community is the answer! En daar ging iedere locatie op zijn eigen manier mee aan de slag. Benieuwd wat er op locaties is gebeurd? Luister hier de popelradio met een terugblik vanuit de locaties terug. Wil je alvast een eerste blik werpen op een paar van de eerste opgedoken parels? Die zijn ook vastgelegd met een paar tegelwijsheden.

   

  De ABCD popeldag werd georganiseerd door een netwerk van community builders in samenwerking met LSA.

 • Meer van onze leden

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >
  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >