Compensatie gevraagd voor licentie muziek en beeld voor buurthuizen

 • Buurthuizen en wijkcentra worden aangeslagen voor auteursrechtvergoedingen terwijl ze door corona niet open konden zijn en na 1 juni slechts beperkt open waren. LVKK en LSA hebben met een brief bij de auteursorganisaties geprotesteerd tegen deze oneerlijke gang van zaken.

  Sportkantines en horeca kregen vrijstelling en compensatie krijgen voor hun licentie. Toch verwachten Buma Stemra en Sena en Videma dat buurthuizen en wijkcentra ook in de periode dat zij niet open konden, betalen voor gebruik van muziek en beeld. Een oneerlijke gang van zaken, vinden de LVKK en LSA. Temeer daar juist deze maatschappelijke organisaties met hun belangrijke functie voor de gemeenschap, door corona zwaar financieel zijn getroffen en nog altijd onder druk staan.

  Daar komt nog bij dat er een niet te verklaren ongelijkheid zit. Net als sportkantines konden de wijkcentra en buurthuizen aanspraak maken op de NOW- en TOGS-regeling. Waarom hun status nu door de auteursrechtenorganisaties verschillend wordt gezien? De LVKK en LSA hebben per brief om uitleg gevraagd en bezwaar geuit tegen deze gang van zaken.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Als je je aanmeldt, houden we je op de hoogte over buurthuizen en ander LSA-nieuws zoals artikelen met tips en voorbeelden uit de praktijk en uitnodigingen voor (online) bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Stichting De Gravin-Dubbeldam

  Stichting De Gravin-Dubbeldam

  Stichting De Gravin in Dubbeldam is hèt wijkcentrum voor ouderen in de wijk. Hier worden tal van activiteiten ...

  Lees meer >
  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Ontmoetingsplek de Veldhoek is er voor bewoners van de Veldhoek en senioren uit ...

  Lees meer >
  Wijkcommissie Het Gegraaf

  Wijkcommissie Het Gegraaf

  Wijkcommissie Het Gegraaf in Valkenswaard  is van en voor bewoners. De wijkcommissie is ook formeel aanspreekpunt ...

  Lees meer >