Dorpshuis Fort Vreeswijk

 • In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis Fort Vreeswijk. Zij zorgen dat er een gevarieerd aanbod van activiteiten voor wijkbewoners in Vreeswijk aangeboden wordt en er een centraal ontmoetingspunt in de wijk is. Vanuit deze basis worden (wijk-)initiatieven ontwikkeld.

   

   “Bewonersinitiatief Dorpshuis Fort Vreeswijk is de ontmoetingsplek voor de wijkbewoners. Zorg en welzijn gaan er hand in hand en SAMEN zorgen wij ervoor dat oude en nieuwe Vreeswijker zich er thuis voelen.  Woon nog lang, zo gezond mogelijk maar vooral gelukkig in Vreeswijk is ons motto!”

   

  Het hoofdgebouw van Fort Vreeswijk is aangepast aan de huidige eisen. Na de ingrijpende verbouwing is Fort Vreeswijk de komende 30 jaar weer optimaal bruikbaar. Met veel hulp en bijdragen van inwoners, fondsen, sponsoren, crowdfunding en een lening van de gemeente Nieuwegein is het Dorpshuis voor iedereen behouden. Iedereen kan gebruikmaken van binnen-en buitenruimte van Fort Vreeswijk!

  De meer dan 60  vrijwilligers werken samen met de (zorg-)professionals die gebruikmaken van Fort Vreeswijk om hun activiteiten en diensten aan te bieden. De hele week zijn er activiteiten in het Dorpshuis waarbij iedereen welkom is: jong en oud. En heb je wat ondersteuning nodig, dan wordt die geboden door de mensen van Fort Vreeswijk

  Verhuur

  Het bijzondere karakter van het gebouw en de mooie omgeving maken Fort Vreeswijk tot een favoriete locatie voor allerlei activiteiten en diverse groeperingen. De diverse ruimtes, met elk eigen karakter, bieden met een minimaal budget maximale gezelligheid.

   

   “Wij zijn lid van het LSA omdat we geloven in de kracht van bewonersinitiatief. Van onderop mensen in beweging zetten heeft de toekomst. Van bewonerscommissies tot BewonersBedrijven: wij zijn één beweging en bij het LSA komen we samen. We hebben samen een sterk netwerk, we leren van elkaar en we ballen samen onze vuisten als het nodig is.”

 • Meer van onze leden

  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >
  ONS

  ONS

  • Breda

  ONS in Geeren-Zuid is een buurthuis nieuwe stijl. Onder één dak huisvest de wijkaccommodatie een restaurant, ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf Diagonaal

  Buurtbedrijf Diagonaal

  • Arnhem

  Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem heeft 4 producten: meerdere hectaren park, sport, zorg en het leerwerkbedrijf. ...

  Lees meer >