Workshop Maak de kring groter: werken aan een inclusieve en betrokken buurt

 • Als je werkt aan een betrokken buurt, dan gaat het ook om inclusiviteit en diversiteit. In ABCD hebben we het vaak over het groter maken van de kring. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan, waarom gaat dat niet vanzelf en waarom loont het om er werk van te maken? Deze workshop geeft je een startpunt om hier mee aan de slag te gaan.

   

  Kring groter maken

  Vragen over diversiteit en inclusiviteit komen zowel vanuit de buurt zelf, als organisaties daarbuiten. Soms vanuit de oprechte wens om te werken aan betrokken buurt, maar soms ook vooral als kritiek. Je merkt misschien dat de mensen die meedoen allemaal op elkaar lijken of groepen die langs elkaar heen leven. Misschien doet er maar een kleine groep mee in de wijkdemocratie. In deze sessie krijg je de handvaten om te onderzoeken hoe dat komt en hoe je een start kunt maken met het groter maken van de kring.

  Lees bijvoorbeeld deze blog over hoe je een begin kunt maken.

  Bij wie past de workshop?

  Deze workshop is er voor iedereen die graag aan de slag wil met het groter maken van de kring. Het maakt niet uit of je actieve bewoner, welzijnswerker of ambtenaar bent. Je hoeft geen voorkennis te hebben, maar idealiter wel een lokale praktijk.

  Interesse?

  Zou je deze workshop graag in willen kopen? Stuur ons dan een berichtje.  Of wil je op de hoogte gehouden worden van andere Buurtmaakactiviteiten en LSA-nieuws? Laat dan hieronder je gegevens achter.

   

   

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >