Vooraankondiging: Diepzee popelen op 15 oktober

 • Op vrijdag 15 oktober kun je meedoen met de 6e landelijke Popeldag. Dan gaan we samen op zoek naar de pareltjes van community building. Schrijf je 'm alvast in je agenda?

  Dompel jezelf helemaal onder!

  We zijn er met zijn allen weer zóó aan toe. In plaats van dat alternatieve watertrappelen via zoom- en teamsessies, popelt iedereen om elkaar weer live te ontmoeten. We staan klaar op het strand. Rennen samen de zee in. Een grote frisse duik in de golven. Onderwater popelen. Weer wakker worden!

  Duiken naar schatten

  Iedereen is welkom. Samen laten we ons meevoeren met de stromingen. Popelaars zijn mensen die geïnteresseerd zijn in lokale initiatieven, mensen die meer willen weten over ABCD (Asset Based Community Building). Bewoners en vrijwilligers in buurten, beroepskrachten, maar vooral mensen die elkaar weer willen ontmoeten en samen dingen doen. Er is een zee aan mogelijkheden. Dieptegesprekken, oppervlakkige waterpret; kom maar op met dat ‘bommetje’!

  Pareltjes van Community building ontdekken

  Vrijdag 15 oktober van 12.00 – 15.15 dus! De ABCD Popeldag organiseren we dit jaar op zo’n 15 (!) plekken in Nederland. De lokale programma’s maken we na de vakantie bekend. Wat zeker is: je ontmoet ‘live’ andere ‘diepzee’ popelaars en ontdekt pareltjes van community building; lokale initiatieven of wijkprojecten die vanuit ABCD aan mooie communities bouwen.

  Bereid je voor op de grote plons!

  Kun je ook niet wachten om er met ons in te springen? Pak een pen of je telefoon en zet POPELDAG op 15 oktober. Met een uitroepteken! En laat hieronder alvast je gegevens achter zodat je het als eerste weet wanneer je je kunt aanmelden.

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >