Sterke gemeenschappen: van beleidsdoel tot handelen

 • Je bent op zoek naar aanknopingspunten om als gemeente te investeren in gemeenschappen, maar zoekt naar onderbouwing en handelingsperspectief. In deze workshop onderzoek je hoe de opbrengsten van sterke gemeenschappen ook bijdragen aan gemeentelijk beleid, hoe dat in gemeentelijke processen past en wat je concreet kunt bijdragen.

   

  Asset Based Community Development en gemeentelijk beleid

   

  Een gemeenschap doet denken aan een ecosysteem waar alles met elkaar verbonden is, terwijl een gemeentelijke organisatie voor het grootste gedeelte juist in aparte domeinen georganiseerd is. Hoe investeer je vanuit zo’n organisatie, in iets dat misschien wat ongrijpbaar en onvoorspelbaar voelt en hoe verantwoord je dat? In deze workshop gaan we op zoek naar aanknopingspunten voor jouw gemeente.

  Bij wie past de workshop?

  Deze workshop is voor mensen die vanuit een gemeentelijke organisatie of gemeenteraad willen werken aan sterke gemeenschappen. Vanuit strategie, beleid of dagelijkse praktijk.

  Interesse?

  Heb je interesse om deze training in te kopen? Stuur ons dan een berichtje. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van andere Buurtmakersactiviteiten en LSA-nieuws, laat dan hieronder je gegevens achter.

   

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >