BewonersBedrijf Berflo Es

 • Het BewonersBedrijf Berflo Es wordt afgekort met ‘Berflo Bedrijf’ en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en ontwikkeling van de Hengelose wijk Berflo Es.

  Berflo Bedrijf verdient zijn eigen geld met verschillende projecten. Zo is er bijvoorbeeld het Berflo Naaiatelier om kleding te verstellen, herstellen en maken. Ook hebben ze een rijdende talentenbank, de Berflo Baliebus. Dit is een omgebouwde SRV-wagen die regelmatig door de wijk rijdt. Mensen met een vraag of verzoek worden in de Berflo Baliebus gekoppeld aan mensen die kunnen helpen. Ook de Berfo Bestelauto rijdt regelmatig door de wijk. Deze elektrische auto is een goedkopere taxidienst voor de bewoners.

  Om deze projecten goed uit te voeren, werkt Berflo Bedrijf samen met bewonerscommissies, de Gemeente Hengelo, woningcorporatie Welbions, zorginstellingen en ondernemers uit de wijk. Voor de bewoners biedt Berflo Bedrijf de kans om talent te ontwikkelen. En door de verschillende projecten kan iedereen in de wijk meehelpen.

  Op 14 april 2015 was Berflo Bedrijf bij RTL Koffietijd. Zij gaven een mooi inkijkje in het BewonersBedrijf. Bekijk hier Berflo Bedrijf in Koffietijd.

 • Meer van onze leden

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >
  Brede School Delfzijl-Noord

  Brede School Delfzijl-Noord

  • Delfzijl

  De gemeente sloot zeven buurthuizen in deze krimpregio, om ze samen te voegen en onder te brengen in één immense ...

  Lees meer >