Beste minister van wijken

 • De verkiezingen komen eraan en als het aan ons ligt komt er in een volgend kabinet een Minister voor Wijken. We geven de toekomstige Minister graag een vliegende start en verzamelen advies van iedereen die werkt aan veerkrachtige wijken.

  Als jij één advies zou kunnen geven aan, of verhaal zou kunnen delen met een toekomstige Minister van Wijken, wat zou dat dan zijn? Vertel het ons in een filmpje. Alle inzendingen verzamelen we om te delen met kandidaat-kamerleden en het volgende kabinet. En natuurlijk laten we ze ook zien tijdens de Dag van de Buurt. Onze directeur Thijs van Mierlo doet alvast de aftrap, doe jij ook mee?

   

  Insturen filmpje

  1. Het mag kort zijn, graag zelfs. We maken uiteindelijk een mooie verzameling, dus liever korte, krachtige adviezen (van bijvoorbeeld 30 tot 60 seconden), dan een uitgebreid verhaal. Die uitgebreide verhalen zijn we natuurlijk uiteindelijk ook in geïnteresseerd, maar die vertellen we dan op een andere manier.
  2. Houd je toestel horizontaal. Om een goed vullend te krijgen is het noodzakelijk dat je de telefoon horizontaal houdt en niet verticaal. Dan krijg je namelijk het beste beeld als we hem gaan monteren en gebruiken tijdens de dag van de Buurt
  3. Gebruik twee handen om je toestel vast te houden. Bewegingen zijn funest voor een mooie video, maar je hebt natuurlijk niet altijd een statief bij de hand om je smartphone compleet stabiel neer te zetten. Daarom is het verstandig om je toestel altijd met twee handen vast te houden. Op deze manier zorg je voor meer stabiliteit zonder extra materiaal.
  4. Kies voor dichterbij komen in plaats van zoomen. Het is tijdens het filmen altijd belangrijk om je de persoon goed in beeld komt. Zet liever een stap dichterbij dan dat je een zoom gaat gebruiken omdat hiermee de kwaliteit van je video snel achteruit gaat.
  5. Let op het geluid. Als je filmt heb je waarschijnlijk voornamelijk oog voor het beeld, maar minstens zo belangrijk is het geluid. Dat is lastig, want via het scherm weet je wat er in de video te zien zal zijn. Je weet echter niet welk geluid wordt opgepakt door de microfoon en hoe dat klinkt. Zorg dat de omgeving waarin je filmt redelijk stil is en als je buiten filmt, let op de wind wanneer je ook praat. Film je met zijn tweeën? Tel 5 seconden af en de laat de verteller dan 3 seconden wachten na het aftellen voordat hij begint .Zo kunnen we het aftellen mooi eruit knippen en hoor je alleen de verteller. Laat ook aan het einde een paar seconden de opname doorlopen voordat je op stop drukt
  6. Houd het licht achter je. De basis van mooie foto’s en video is goede belichting. Overdag betekent dat meestal de zon, of anders een lamp. Om goed van dit licht gebruik te maken, zorg je dat het licht op degene die gefilmd wordt schijnt. Zit de lichtbron namelijk aan de andere kant, dan is je onderwerp enkel nog als silhouet te zien.
  7. Verstuur het bestand via wetransfer. Is het fimpje gelukt en ben je tevreden? Verstuur het gemaakte filmpje met https://wetransfer.com/ naar info@lsabewoners.nl. Via Messenger of whatsapp worden filmpjes automatisch verkleind tijdens het verzenden dus dat is niet goed voor de kwaliteit. Als je hem gaat versturen, zorg dan dat je op wifi zit.
 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >