Aanmelden How to ABCD

 • How to ABCD? Een introductie in Asset Based Community Development

   

  > direct naar aanmelden

  • 20 juli – 09.00 tot 12.00 (online)
  • Door Rosy Teeuwen en Eric Hendriks
  Van binnenuit werken aan sterke gemeenschappen

  Je wilt graag bouwen aan een sterke, veerkrachtige buurt. Je doet dat het liefst op basis van dat wat er al is, in plaats van door de nadruk te leggen op dingen die missen of (nog) ontbreken. En je doet dat van binnenuit. In Asset Based Community Development vind je veel aanknopingspunten als je graag zo te werk gaat. Deze introductieworkshop maakt je daar wegwijs in.

  ABCD is een werktraditie waarin je van binnenuit werkt aan een sterke buurt. Je gaat op zoek naar kwaliteiten in de buurt waar je op voor kunt bouwen. De kennis en kunde van bewoners, de onderlinge verbanden, de plekken in de buurt waar mensen samen komen. In eerste instantie als bewoners onderling, maar vanuit je plek binnen welzijn of de gemeente kun je hier ook aan bijdragen. In deze introductieworkshop kom je daarom meer te weten over: de belangrijke principes en basis van ABCD en goede voorbeelden om van te leren. En je maakt een stap naar de prakijk: wat kun je doen met deze principes?

  Bij wie past de workshop?
  Deze workshop is er voor iedereen die graag willen buurtmaken op basis van ABCD. Misschien heb je er al van gehoord, maar weet je zelf nog niet hoe het precies werkt of op welke manier je het kunt gebruiken. Ook als je al een tijdje met ABCD aan de slag bent, en graag (weer) meer te weten wil komen, ben je van harte welkom. We verwachten niet dat je veel voorkennis hebt, wel interesse en nieuwsgierigheid!

  Aanmelden

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >