Bustour actieve bewoners Oss

 • Op zaterdag 8 april gaan 35 actieve bewoners uit de Schadewijk in Oss op bezoek bij drie verschillende BewonersBedrijven. Met een touringcar bezoeken zij BewonersBedrijf Malburgen en Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem en ’t Luukske in Wellerlooi. We organiseerden deze bustour op verzoek van de gemeente Oss.

  Wonen, werken en sporten

  Bewoners en initiatieven in busMet deze bustour doen de actieve bewoners kennis en inspiratie op over dit collectief ondernemerschap. Hoe verdienen BewonersBedrijven geld? Wat komt er allemaal bij kijken? De bewonersgroepen erachter runnen de BewonersBedrijven op hun eigen manier. BewonersBedrijf Malburgen verhuurt een voormalig verzorgingstehuis van tien verdiepingen aan bewoners en ondernemers uit de Arnhemse wijk Malburgen. Met deze activiteiten maakt het BewonersBedrijf winst dat in de wijk geïnvesteerd wordt. Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem heeft 4 producten: meerdere hectaren park, sport, zorg en het leerwerkbedrijf. Diagonaal houdt deze producten niet geschieden en pleit voor het afbreken van de hokjes, voor ontschotting. Toen zij het beheer van het park overnamen hebben de vrijwilligers het letterlijk ontschot door alle hekken weg te halen.

  Na deze bezoeken vervolgt de bus zijn reis naar het Limburgse Wellerlooi. Een klein dorpje omringd door groen, waar de gymzaal gesloopt zou worden. Dat betekent dat het verenigingsleven zou verdwijnen. ’t Luukske beheert het gemeenschapshuis ernaast en nam de gymzaal over. De oude gymzaal ging plat, om er met aandelen van ruim driekwart van de bewoners een volledig nieuwe te bouwen. Deze mooie gymzaal en de slimme manier waarop deze tot stand gekomen is, bekijken we in het middagprogramma.

  Mee op tour?

  Ken jij een grote groep mensen die ook behoefte heeft aan een inspirerende bustour? Neem een kijkje bij de BewonersBedrijven die bij ons aangesloten zijn. Welke spreken je aan? We helpen je graag met het organiseren van een bustour of bezoek. Neem daarvoor contact op met info@lsabewoners.nl.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >