• Bijeenkomst

Werksessie structurele aanpak Energie en Armoede met ervaringsdeskundigen

  • 18 april | 13:00 - 16:00
  • Seats2Meet Amersfoort CS

Werk je aan de energietransitie in wijken? Of werk je aan armoede vraagstukken? Dan is deze werksessie interessant voor jou!

Programma
18 april organiseren RVO, TNO, LSA bewoners, Sterk Uit Armoede en Klimaatverbond een bijeenkomst om de nieuwste kennis over Energie & Armoede te delen. Ook onderzoeken we samen nieuwe mogelijkheden voor structurele oplossingen door de doelgroep te betrekken bij aanpak van energie armoede in wijken.

Op deze bijeenkomst:

  1. RVO en TNO over energie armoede monitor én effecten op gezondheid van mensen in armoede.
  2. Behoeften en aanbevelingen vanuit doelgroep én van verschillende gemeentes (onderzoeksproject LSA, Sterk uit Armoede en Klimaatverbond)
  3. Werksessie met gespreksleiders en ervaringsdeskundigen van Sterk Uit Armoede om handelingsperspectief te geven voor uitdagingen in de praktijk.

Voor wie?
Deze werksessie is voor professionals en bewonersinitiatieven die een bijdrage (willen) leveren aan structurele oplossingen in wijken om Energie en Armoede aan te pakken. Kom dus vooral als je werkt als:

  • Landelijke, regionale of gemeentelijke overheidsprofessional die zich bezighoudt met de (inclusieve) energietransitie
  • Landelijke, regionale en gemeentelijke overheidsprofessional die zich bezighoudt met armoedebestrijding
  • medewerker van een woningcorporatie of maatschappelijke organisatie
  • initiatiefnemer bij een bewonersinitiatief of wijkorganisatie die mensen uit armoede (beter) willen betrekken bij de energietransitie in wijken.

Achtergrond
Het doel achter ons onderzoeksproject was om zicht te krijgen op ervaringen van mensen in armoede door de energiecrisis; welke behoefte hebben deze mensen én welke aanbevelingen hebben zij voor het aanpakken van energie armoede. Bovendien heeft Klimaatverbond onderzocht hoe gemeentes energie en armoede aanpakken.

Deze werksessie is een eindbijeenkomst van een onderzoeksproject in opdracht van de participatietafel Energie van DuurzaamDoor met als doel gemeenten te kunnen ondersteunen om tot structurele oplossingen voor energie en armoede te komen. Samenwerkingspartners zijn RVO, TNO, Sterk Uit Armoede, Klimaatverbond, SUNN en Buurkracht.