Actieve bewoners zijn een kei in het betrekken van alle bewoners bij hun initiatieven. Ze krijgen mensen in beweging en verbeteren de leefbaarheid van hun eigen buurt. Dát maakt bewoners initiatieven zo ontzettend waardevol. En, dat gaat echt niet vanzelf, maar geeft wel veel voldoening. Eens en zin om met andere actieve bewoners ervaringen uit te wisselen en je te laten inspireren? Kom dan op 25 maart naar Utrecht naar onze netwerkochtend. Geniet van een ongedwongen sfeer, lekkere koffie (of thee) en goede gesprekken en breid tegelijk je netwerk uit!
En, dat is nog niet alles. Sinan Can, documentairemaker en opiniemaker gaat met ons in gesprek over wat er volgens hem nodig is om actieve bewoners hun werk nog beter te laten doen. Sinan ging vorig jaar zelf op onderzoek uit in 4 Europese wijken in Parijs, Londen, Stockholm en Brussel waar het leven van bewoners niet makkelijk is. Daarover maakte hij de serie Breuklijnen. Hij zag met eigen ogen de impact van hoge criminaliteit, slechte huisvesting, een terugtrekkende overheid, werkloosheid en schooluitval op het leven van de bewoners.
Hij noemt zijn documentaire zelf een wake up call voor Nederlandse beleidsmakers. Maar kunnen beleidsmakers het probleem wel oplossen? Welke rol kunnen bewonersinitiatieven pakken? Wat is er nodig om dat goed te doen? Het belooft een interessant gesprek te worden! Heb je ideeën? Ben je nieuwsgierig? Heb je een vraag? Je bent welkom! Kom op 25 maart naar VogelFrei in Utrecht. Na afloop staat er ook een lekkere lunch voor je klaar!
Wanneer: zaterdag 25 maart van 11.30 – 14.00 uur (inloop vanaf 11.15 uur, lunch vanaf 13.00 uur)
Locatie: Vogelfrei, Nijverheidsweg 6 in Utrecht (10 minuten lopen vanaf station Utrecht Zuilen)
Welkom: Neem gerust iemand mee die het leuk vindt om ook te komen!
Sinan Can (Nijmegen, 31 oktober 1977) is een Nederlands journalist en programmamaker. Hij werkte als onderzoeksjournalist voor onder andere het televisieprogramma Zembla van de VARA.
Tussen 26 en 29 september 2022 werd zijn 4-delige serie Breuklijnen uitgezonden waarin Can de Europese kwetsbare wijken van Parijs (Clichy), Brussel (Molenbeek), Stockholm (Rinkeby) en Londen (Tower Hamlets) portretteert.