• Bijeenkomst

Gemeenschapsgericht leiderschap en bestuur in de praktijk

  • 23 februari 2023, 14:00 -16.30 uur
  • Liv inn Hilversum, Vaartweg 42 1217 SV Hilversum

Buurtcommunities en andere bewonerscollectieven snakken naar meer ruimte. Leiders van maatschappelijke organisaties zoeken naar manieren om gemeenschappen te versterken zonder het belang van de eigen organisatie uit het oog te verliezen. Wat vraagt gemeenschapsgericht leiderschap van directeuren, bestuurders, managers? Hoe wordt de ambitie ‘meer ruimte maken voor buurtcommunities en bewonerscollectieven, community based werken’ van de hele organisatie? Welke veranderingen betekent dat voor bestuur en management, voor de eigen rol als leider en de leiderschapsstijl? En wat merken bewonerscollectieven en buurtcommunities daarvan?

Maatschappelijk leiders in gesprek

Thijs van Mierlo, directeur LSA bewoners en Birgit Oelkers, community developer, nodigen uit om over deze vragen uit te wisselen, samen met een aantal inspirerende maatschappelijke leiders. Directeuren, bestuurders, managers die zich hebben laten zien in de publicatie ‘Een lonkend perspectief, zo sterk als een vuurtoren. Verhalen over gemeenschapsgericht leiderschap in de praktijk’.

Je kunt de 23ste in gesprek gaan met Anita Keita van Versa Welzijn, Peter Boerenfijn en Willeke Janssen van woningcorporatie Habion, Milja Kruijt van Delfshaven Coöperatie Rotterdam, Marleen ten Vergert van de gemeente Rotterdam. En natuurlijk met veel andere leiders van maatschappelijke organisaties, met buurtmakers en leden van bewonerscollectieven.

Praktische informatie

Wat: bijeenkomst over gemeenschapsgericht leiderschap
Wanneer: Donderdag 23 februari 2023 van 14-16.30 uur
Waar: Liv inn, Vaartweg 42, 1217 SV Hilversum
Kosten: Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos
Voor wie: Leiders van maatschappelijke organisaties en gemeenten die meer ruimte willen maken voor bewonerscollectieven, buurtcommunities, community based werken. Buurtmakers, leden van buurtcommunities en bewonerscollectieven die op zoek zijn naar gelijkwaardige samenwerking met instanties en gemeenten.

Meer weten?

Als je je alvast wilt warmlopen voor de bijeenkomst, dan kun je:

Meld je aan