Bewonersinitiatief & advies nodig? Laat het ons weten!

 • Moeilijke vraagstukken en praktische problemen kom je met een bewonersinitiatief vanzelf een keer tegen. Veel wordt ook meteen weer in eigen kring opgelost, maar er zijn ook (grote) vragen die blijven plakken. Wij denken in dat geval graag mee over een oplossing, of we vinden een expert die dat met een bewonersinitiatief kan doen.

  Een paar voorbeelden van vragen die bewonersinitiatieven bij ons neerleggen:

  • Een initiatief dat stukloopt op procedures bij gemeente, kan wel een juridisch advies gebruiken om door te pakken
  • Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht kun je lobby-tips gebruiken en advies om je belang onder de aandacht te brengen van lokale bestuurders
  • En – dit komt veel initiatieven vast bekend voor – we linken regelmatig initiatiefnemers aan een notaris zodat die kan informeren over de juiste rechtsvorm.
  • Je bewonersinitiatief krijgt graag hulp van een coach omdat het een beetje moeizaam loopt tussen bestuur-vrijwilligers-kernteam.

  Het kost voor bewonersinitiatieven niks om zulke adviezen te krijgen. LSA zorgt dat je wordt gekoppeld aan de juiste expert uit ons brede netwerk. Het zijn dan ook experts die de situatie/werkveld van een bewonersinitiatief goed kennen.

  Vraag nog niet helemaal op papier? Ook dan kun je gewoon contact opnemen. Mail je vraag en je telefoonnummer naar info@lsabewoners.nl en dan nemen we contact met je op.

  We kunnen dit overigens doen dankzij steun van Stichting DOEN en daar zijn we heel blij mee. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen baat hebben bij de kennis die actieve bewoners opdoen, doen we achteraf meestal een kort gesprek om een blog van te maken. Lees hier de kennisblogs die we eerder al schreven.

  Stel je vraag!

   In onze nieuwsbrieven lees je nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten en blogs.
 • Meer van onze leden

  Stichting R3NEW

  Stichting R3NEW

  "Wij dromen van een buurt of wijk waar kinderen spelen, en ouderen genieten. Een plek waar diversiteit mag ...

  Lees meer >
  Aan den Hofpad

  Aan den Hofpad

  - NAAST elkaar VOOR elkaar MET elkaar - Aan den Hofpad is  een organisatie die paramedische zorg biedt voor ...

  Lees meer >
  Stichting Duurzaam Steenwijkerland

  Stichting Duurzaam Steenwijkerland

  Stichting Duurzaam Steenwijkerland is een bewonersorganisatie waarin vrijwilligers in diverse projecten werken aan ...

  Lees meer >