Bewonersinitiatief & advies nodig? Laat het ons weten!

 • Moeilijke vraagstukken en praktische problemen kom je met een bewonersinitiatief vanzelf een keer tegen. Veel wordt ook meteen weer in eigen kring opgelost, maar er zijn ook (grote) vragen die blijven plakken. Wij denken in dat geval graag mee over een oplossing, of we vinden een expert die dat met een bewonersinitiatief kan doen.

  Een paar voorbeelden van vragen die bewonersinitiatieven bij ons neerleggen:

  • Een initiatief dat stukloopt op procedures bij gemeente, kan wel een juridisch advies gebruiken om door te pakken
  • Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht kun je lobby-tips gebruiken en advies om je belang onder de aandacht te brengen van lokale bestuurders
  • En – dit komt veel initiatieven vast bekend voor – we linken regelmatig initiatiefnemers aan een notaris zodat die kan informeren over de juiste rechtsvorm.
  • Je bewonersinitiatief krijgt graag hulp van een coach omdat het een beetje moeizaam loopt tussen bestuur-vrijwilligers-kernteam.

  Het kost voor bewonersinitiatieven niks om zulke adviezen te krijgen. LSA zorgt dat je wordt gekoppeld aan de juiste expert uit ons brede netwerk. Het zijn dan ook experts die de situatie/werkveld van een bewonersinitiatief goed kennen.

  Vraag nog niet helemaal op papier? Ook dan kun je gewoon contact opnemen. Mail je vraag en je telefoonnummer naar info@lsabewoners.nl en dan nemen we contact met je op.

  We kunnen dit overigens doen dankzij steun van Stichting DOEN en daar zijn we heel blij mee. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen baat hebben bij de kennis die actieve bewoners opdoen, doen we achteraf meestal een kort gesprek om een blog van te maken. Lees hier de kennisblogs die we eerder al schreven.

  Stel je vraag!

   In onze nieuwsbrieven lees je nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten en blogs.
 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >