5 pitchers voor impact bekend

 • De vijf bewonersgroepen die aanstaande donderdag 17 november gaan pitchen voor impact in je wijk zijn Stichting Circulo, Dorpscafé Langelo, Landgoed Algoed, de Groene Regentes en Tuinpark Laakzijde. Vanaf september tot nu volgden zij verschillende workshops om hun plannen verder uit te werken en beter op papier te zetten. Zij kregen daarbij ondersteuning van LSA en KNHM.

  Aanstaande donderdag pitchen deze vijf hun plannen voor LSA, KNHM en een aantal landelijke fondsen. Aan het eind van de dag is er geen winnaar die er met de geldprijs vandoor gaat. De deelnemers pitchen voor een versneld traject tot financiering van LSA, KNHM of beiden.

  De vijf pitchers

  Stichting Circulo

  Stichting Circulo zet zich in voor de circulaire economie, de deeleconomie in de Eindhovense wijk Drents Dorp. De stichting heeft een pand op het oog om de doelstelling te bereiken. De stichting creëert een wijk waar mensen die iets over hebben, dit delen met mensen die het nodig hebben in een deelwinkel en een buurtwerkplaats. De onderneming gaat uit van twee vragen: wat wil je en wat kun je?

  Dorpscafé Langelo

  In Langelo, een klein en actief dorp in Drenthe, vinden alle activiteiten plaats in het café met pension, waarvan de eigenaren binnenkort met pensioen gaan. De bewoners willen dit dorpscafé open houden door de commerciële activiteiten uit te breiden. Een andere stichting in het dorp heeft een oude school in bezit die niet meer gebruikt wordt. De gemeente wil die school terugkopen en dat geld kan gebruikt worden om het café aan te kopen.

  Landgoed Algoed

  Landgoed AlGoed ligt precies op de grens tussen Hengelo en Enschede. Landgoed Algoed is een cultureel centrum en wordt beheerd door vier mensen die ook op het landgoed wonen. Er werken 50 vrijwilligers in de moestuin, in de keuken en tijdens activiteiten. Die activiteiten wil het landgoed uitbreiden. Zo is er een grotere keuken nodig vanwege de grote moestuin. En zoeken de initiatiefnemers naar manieren waarop de winkel zichzelf beter kan bedruipen.

  Regentesse on Wheels

  De Groene Regentes wil wijkbewoners aanmoedigen een elektrische auto te delen. De elektriciteit wekken ze zelf op met een collectief zonnedak. Het terrein dat de Groene Regentes wint op de auto’s vullen ze met openbaar groen. Met een kleine groep is de Groene Regentes al begonnen met het delen van een elektrische auto. De initiatiefnemers willen dit uitbreiden, het bezit van auto’s verminderen en de wijk groener maken.

  Tuinpark Laakzijde

  In de nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort is weinig groenrecreatie. Mensen hebben een kleine tuin en kennen elkaar niet. Tuinpark Laakzijde wil dit veranderen met stadslandbouw, horeca en het verhuren van individuele moestuinen. Op een stuk grond wordt een tuinpark ingericht waar bewoners zelf een stuk (moes)tuin kunnen beheren, wandelen en elkaar ontmoeten.

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >