• Oproep

Meld jouw initiatief aan voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023

Vanaf 1 december kunnen alle vrijwilligersorganisaties van Nederland meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023. De organisatie is op zoek naar de typische verhalen die bij vrijwilligerswerk horen. Verhalen die raken en mensen aangrijpen. Organisaties kunnen tot 28 februari aanmelden.

Emotie

Vrijwilligerswerk is emotie en vrijwilligers hebben allemaal zo hun passie. Waarom is het zo mooi iemand met schulden te helpen, dat natuurgebied in optimale staat te brengen of die theatervoorstelling van de grond te trekken? Met hun verhaal maken vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven en bedrijven met hun medewerkersvrijwilligers kans op de hoofdprijs van 15.000 euro, een prijs van 2000 euro voor de nummers 2 tot en met 6 of een prijs van 750 euro als ze tot één van de 70 (!) favorieten van de selectiecommissie behoort.

Eigen videoreportage

De nummers 1 tot en met 6 krijgen een professionele reportage op basis waarvan de jury besluit wie er wint. In de reportage vertellen de genomineerde presentator Bas Westerweel en journalist Roos Schlikker over wat hen aangrijpt in hun vrijwilligerswerk.

Simpel meedoen

De organisatie, die in handen is van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), vraagt vrijwilligers en organisaties een korte vlog van maximaal 1 minuut te maken over hun vrijwilligerswerk. Wat grijpt hen aan in hun vrijwilligerswerk? Wat maakt wat ze doen zo mooi? Waar krijgen ze kippenvel van? Vanaf 1 december 2022 kunnen organisaties, bewonersinitiatieven en bedrijven zich aanmelden. Aanmelden kan tot 28 februari 2023 WhatsApp of mail. Alle informatie, inclusief een handig format om een vlog te maken, staat op www.vrijwilligersprijzen.nl.

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn mogelijk dankzij hulp van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), De Nationale Postcode Loterij, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en LSAbewoners.