14 – 24 oktober Week van de Wijkadoptie

 • Het LSA heeft alle Tweede Kamerleden en bewonersgroepen binnen het LSA wijkadoptie-project opgeroepen om een afspraak te maken in deze week van 14 tot en met 24 oktober. Er is veel te bespreken…

  Wat betekenen de grote bezuinigingen voor de aandachtswijken. Kunnen bewonersbudgetten behouden blijven? Gaan gemeenten verder met het vouchersysteem? Wat gebeurt er met de vele wijkgebouwen die moeten sluiten? Staan bewoners er alleen voor? Of zijn er manieren te bedenken waarop bewoners ondersteund kunnen worden bij hun belangrijke werk in de wijken?

  Dat willen we bespreken in deze `Week van de wijkadoptie` van 14 tot 24 oktober. Het LSA zal in de week ook een digitaal dagboek van de wijkadoptie bijhouden waarop verslag wordt gedaan van de wijkbezoeken.

  Debat

  Tijdens de week van de wijkadoptie vindt er een stevig debat plaats in de Haagse wijk Morgenstond met actieve bewoners uit het hele land en Tweede Kamerleden. Dit debat is op vrijdag 21 oktober 2011 van 15.00 – 17.00 uur. De locatie is het Loevestein Woonzorgcentrum aan de Loevesteinlaan 355 in Den Haag. Iedereen is meer dan welkom. Graag even aanmelden via info@lsabewoners.nl.

  Verder lezen:

  Kijk hier voor meer informatie over de Week van de Wijkadoptie.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >