110 trotse initiatiefnemers

 • Kan wel! heeft in vier jaar in Arnhem gedraaid. De resultaten: 110 projecten in de wijken en 110 trotse initiatiefnemers.

  Een schilderproject, een verkeersveiligheidsdag, een benefietavond, een opgeknapt plein, een straatspeeldag, percussielessen, een kinderboek, een opgeknapt treinpoortje, een burenhulpdag en een kinderkledingbeurs: het zijn wat willekeurige projecten die in de wijk zijn opgezet door buurtbewoners. Met steun en, waar nodig, een beetje geld van het LSA-project Kan wél!

  Woningcorporaties Vivare, Portaal en Volkshuisvesting organiseerden samen met Kan wél! in februari 2010 een groot eindfeest.
  Op dit feest zijn initiatiefnemers ook gevraagd om een enquête in te vullen. Hoe vonden zij het om een project op te zetten? Hebben ze er iets van geleerd? Is de buurt er beter van geworden?  We laten je graag wat belangrijke resultaten van deze enquête  lezen.

  Meer contact tussen groepen bewoners

  70 % van de mensen heeft meer contacten in de buurt sinds het uitvoeren van het project. Op de vraag; wat is er veranderd in je buurt sinds de komst van Kan wél!? antwoordde 44 %: Er is meer te doen in de buurt. 36 % zei: Er is meer contact tussen verschillende groepen bewoners (ouderen en jongeren of oude of nieuwe Nederlanders) en 33 % vond het gezelliger geworden
  in de wijk. 97 % van de initiatiefnemers vond de ondersteuning van de buurtcoach goed. En 87 % gaf aan iets te hebben geleerd van het project.

  ‘Ik durf nu veel meer dan voor Kan wél!’

  Natuurlijk wilden we weten wat ze hadden geleerd. En daarop kwamen antwoorden als: ‘Ik durf nu veel meer dan voor Kan wél!’ ‘Om iets anders te organiseren dat ik gewend ben.’ ‘Ik heb mensen leren kennen en durf nu op te treden.’ ‘Met enthousiasme, doorzettingsvermogen en een goed plan kan je veel doen.’ ‘Omgaan met geld en tijd.’ ‘Dat ik moet doorzetten als ik iets wil, het gebeurt niet door anderen.’ ‘Dat héél véél partijen actief bezig zijn voor de wijk.’

   

 • Meer van onze leden

  Bewonerscommissie Eigen Haard

  Bewonerscommissie Eigen Haard

  Bewonerscommissie Eigen Haard behartigt de belangen van alle bewoners in de wooncomplexen voor senioren Koornhorst ...

  Lees meer >
  Hart voor de K-buurt

  Hart voor de K-buurt

  In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) ...

  Lees meer >
  Kracht van Zuilen

  Kracht van Zuilen

  Stichting Kracht van Zuilen is een bewonersinitiatief in Utrecht. De Stichting werkt aan ontmoeting, verbinding, ...

  Lees meer >