Stichting Droom

 • In de minst kansrijke wijk van Vlissingen helpt Stichting Droom mensen met de meest uiteenlopende hulpvragen, van verslaving tot schulden tot het willen starten van een onderneming. Stichting Droom is in 2004 opgericht met als doel re-integratietrajecten uit te voeren. Maar ook om de eventuele belemmeringen bij uitkeringsgerechtigden weg te nemen zodat zij weer aan een goede opbouwende toekomst kunnen denken.

  Stichting Droom is een laagdrempelige organisatie waar bewoners kunnen aankloppen om een oplossing voor hun probleem te zoeken. Denk daarbij aan schulden, verslaving, geen dak boven het hoofd etc. De stichting streeft ernaar om hen niet, zoals andere organisaties, van het kastje naar de muur te sturen. Stichting Droom werkt met acht vrijwilligers die gedreven hun professionele kennis en expertise inzetten in budgetbeheer, buurtbemiddeling, hulp bij het zoeken naar huisvesting, algemene zorg, sociaal cultureel werk en mediation.

  Stichting Droom is een startende onderneming en op zoek naar een gedegen verdienmodel. Met de huidige activiteiten nemen zij werk uit handen van de gemeente en welzijnsinstellingen in de regio. Er wordt daarom gekeken naar de mogelijkheden om deze activiteiten betaald te doen, bijvoorbeeld door het overhevelen van budgetten.

 • Meer van onze leden

  Noaberwijk Nijverheid

  Noaberwijk Nijverheid

  Stichting BewonersBedrijf Noaberwijk Nijverheid zorgt voor bereikbare noaberhulp voor ouderen in de Hengelose wijk ...

  Lees meer >
  Buurtcentrum De Driehoek

  Buurtcentrum De Driehoek

  Buurtcentrum De Driehoek is een eigentijds klassiek buurthuis: centrum voor ontmoeting met een duidelijke sociale ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >