LSA is voor en van actieve bewoners
Bel ons: +31(0) 30 231 75 11

LSA agendeert

Het LSA is altijd bezig om onderwerpen die voor actieve bewoners belangrijk zijn hoger op de (politieke) agenda te krijgen. En in de aanloop naar de verkiezingen heeft dit extra onze aandacht. Agenderen doen we op veel verschillende manieren. Hier enkele voorbeelden.

 

 

Werkbezoeken voor Kamerleden

Op verzoek van Kamerleden organiseren we werkbezoeken bij bewonersgroepen

werkbezoek BuurtbelWerkbezoek bewonersinitiatieven in zorg en welzijn – Vera Bergkamp – 5-9-2016

 

 

 

 

BewonersAgenda

Sinds oktober 2015 vraagt het LSA aan actieve bewoners wat ze nu nodig hebben van de politiek. We maakten van de wensen, ideeën en voorstellen een BewonersAgenda met 5 speerpunten.

151128_358_LBD15_1500pxBewonersAgenda met 5 speerpunten

 

 

 

 

 

 

 

 

Superbewoner-estafette

5 uitgangspunten voor nieuw beleid worden door middel van een superbewoner-estafette naar Den Haag gebracht. “Als je nieuwe vormen van democratie zoekt, luister dan naar de stem van onderop”, zeggen de actieve bewoners verenigd in het LSA. Op 13 september begon de superbewoners-estafette vanuit wijkhuis ONS in Breda.

persfoto-kleinLees het persbericht

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiek debat

Het LSA zal ook dit keer een verkiezingsdebat houden om boven water te krijgen hoe de verschillende politieke partijen denken over de positie van actieve bewoners.

Debat: Zeggenschap in de WijkIn 2012 hadden we een scherp debat over zeggenschap in de wijk 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petitie 

‘Vergeet buurtinitiatieven in zorg en ondersteuning niet’ vragen actieve bewoners in een petitie aan de vaste Kamercommissie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). We  boden dit bericht aan op 8 maart 2016.

img_0007Bekijk hier de petitie Breng buurtinitiatieven in positie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederland Zorgt voor Elkaar 

LSA zit samen met vele lokale initiatieven in het netwerk van bewonersinitiatieven: ‘Nederland Zorgt Voor Elkaar’ (NLZVE). NLZVE doet vijf concrete voorstellen om de eigen regie in zorg, welzijn en wonen te verbeteren.

LSA themadag ZorgLees de speerpunten van NZVE