LSA is voor en van actieve bewoners
Bel ons: +31(0) 30 231 75 11

Bijeenkomsten

Het LSA organiseert verschillende studie- en praktijkdagen. Op de dagen staat kennisuitwisseling tussen actieve bewoners centraal.

 

Actieve bewoners hebben een schat aan praktijkkennis en -ervaring. Een belangrijk doel van het LSA is het bevorderen van de uitwisseling hiervan en natuurlijk nieuwe kennis verzamelen en aanbieden. Het grote conferentieaanbod dat er is op het gebied van stedelijke vernieuwing en achterstandsbeleid richt zich bijna volledig op professionals en niet op vrijwilligers. Vaak wordt er over en niet met of tegen bewoners gesproken.  Het LSA weet als landelijke organisatie met een grote achterban van actieve bewoners uit de stadswijken  welke kennisbehoeftes er zijn en kan daarom goede (studie)bijeenkomsten organiseren. We hebben hier ook 26 jaar ervaring mee!

 

Er worden op deze dagen presentaties gegeven door bewoners en professionals. Alle onderwerpen die in stadswijken spelen, kunnen op deze dagen aan bod komen zoals: veiligheid, herstructurering en ‘zelf je buurthuis overnemen’.

 

Onze verschillende bijeenkomsten

Themadagen in 2017: Wat komt eraan en wat is er geweest?

Themadagen in 2016: lees verslagen van mooie bijeenkomsten die zijn geweest

Themadagen in 2015: lees de verslagen van de thema-dagen die zijn geweest

Locatiedagen in 2013 en 2014: lees de interessante verslagen

Praktijkdagen in 2013 en 2014: lees de uitgebreide verslagen

Landelijke Bewonersdagen

Platformvergaderingen

Zomerschool